Aktuelno iz kulture

Umro Džoni Solindžer, bivši pevač grupe "Skid Row"

Komentari

Autor: Blabbermouth

27/06/2021

-

11:15

Umro Džoni Solindžer, bivši pevač grupe "Skid Row"
Umro Džoni Solindžer, bivši pevač grupe "Skid Row" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši pevač grupe Skid Row Džoni Solindžer umro je u 55. godini života, samo mesec dana nakon što je saopštio da mu jetra otkazuje.

Solindžer, koji je u grupi Skid Row bio od 1999. do 2015. i učestvovao u abumima "Thickskin" i "Revolutions Per Minute", objavio je svoju dijagnozu na društvenim mrežama 8. maja. 

"Teška srca moram da obavestim sve šta se dešava sa mnom i mojim zdravljem. Hospitalizovan sam tokom prošlog meseca i dijagnostikovano mi je otkazivanje jetre. Prognoze nisu najbolje. Kao i većina muzičara, nemam zdravstveno osiguranje i bez njega je teško doći do adekvatne nege. Trenutno uzimam najmanje sedam različitih lekova i ispumpavaju mi tečnost iz stomaka na svakih nekoliko dana. Izgubio sam snagu i potrebna mi je fizička terapija. Trenutno planiram da pokrenem prikupljanje novca, kako bih pokrio medicinske troškove i palijativnu negu koja će mi biti potrebna narednih meseci. Najlepše vas molim da mi se jave oni koji bi u tome mogli da mi pomognu. Ne bih vam ovo tražio da mi pomoć zaista nije potrebna, ali tu sam gde sam", napisao je pevač.

Članovi grupe Skid Row objavili su zajedničko saopštenje povodom smrti nekadašnjeg kolege, prenosi sajt Blabermaut.

"Rastuženi smo vestima o našem bratu Džoniju Solindžeru. Misli su nam uz njegovu porodicu, prijatelje i fanove. Putuj, Singo. Pozdravi Skrapija u naše ime", objavili su oni.

Solindžer je izbačen iz grupe u aprilu 2015. godine, zato što "nije davao sto posto od sebe", otkrio je ranije basista Rejčel Bolan, ali su ostali u prijateljskim odnosima.

Pre Skid Row, pevač je imao svoj rok bend Solinger i snimao je nezavisne albume, dok se kasnije bavio i kantri muzikom.

Njegova supruga, glumica Paola Marsenaro Solindžer, objavila je na svom Instagram storiju:

"Stvarnost je da ćete patiti zauvek. Nećete 'preboleti' gubitak voljenog; naučićete da živite s njim. Iscelićete se i izgraditi se oko gubitka koji ste pretrpeli. Ponovo ćete biti celi, ali nikad nećete biti isti. Niti bi trebalo da budete isti, niti biste to želeli".

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu