Aktuelno iz kulture

Rediteljka Sandra Mitrović o otuđenosti i filmu "Komedija na tri sprata": "Nemamo vremena za ljude"

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2022

-

11:00

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Novi domaći film "Komedija na tri sprata", koji je sinoć premijerno prikazan u MTS Dvorani, debitantsko je ostvarenje mlade rediteljke Sandre Mitrović. 

Reč je o višeslojnom filmu u kom pratimo više junaka i priča, a rediteljka kaže da u zavisnosti od toga sa kim se gledalac poveže i čija priča ga dotakne, svako može da izvuče neku drugačiju poruku. 

"Zajednička tema svih junaka je otuđenost. Svi se bave svojim problemima i svako ima nenormalne stvari koje mu se dešavaju u danu kad se film dešava, a niko ne obraća pažnju na zgradu i zajednicu koju su zapustili", ispričala je Mitrović u intervjuu za Tanjug Reflektor.

Emilija Stanišić / Promo

 

Prema njenim rečima, poruka filma je da "živimo u brzom vremenu i nemamo vremena za ljude koji su dobronamerni, svuda su oko nas, a stavljamo ih na stranu nadajući se da će uvek biti tu".

Odrastajući u staroj zgradi u Beogradu gde se znaju komšije, Mitrović je iskusila "otuđenost, izolaciju čoveka, pojedinca živeći u Engleskoj i Americi gde komšijski odnosi ne postoje".

Najzahtevniji deo film sniman u vodi, a najveći deo budžeta je potrošeni na poslednjih 20 minuta, rekla je rediteljka.

"Izgradili smo deo seta u bazenu i onda potopili sve što smo izgradili. Izgledalo je nenormalno dobro. Ulaziš u bazen, vidiš deo seta kog si snimao dva meseca... Nismo znali šta će se desiti kad pustiš vodu. Niko to nije radio ranije. Uveravali su nas da će biti sve okej. I bilo je", rekla je Mitrović.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njenim rečima, "glumci su bili fenomenalni" jer je "toliko loženje kad radiš novo, drugačije i svi su bili pod euforijom".

Mitrović je rekla da je glavnu ulogu vodoinstalatera Milenka pisala za Slobodana Bodu Ninkovića sa kojim je radila i ranije, dok se Seka Sabljić iznenadila njenom mladošću kad ju je prvi put videla preko video poziva nakon što je prihvatila ulogu.

"Nije mi bilo svejedno kad su svi pristali i shvatila kakvu glumačku ekipu treba da predvodim. Njima se jako dopao scenario i ukazali su mi povernje da ih vodim kroz projekat i nadam se da sam opravdala to poverenje"; rekla je Mitrović.

Sa iskustvom snimanja u Sjedinjenim Državama i Engleskoj, Mitrović je ocenila da u odnosu na Srbiju "razlika u kvalitetu produkcije i ekipe nije nikakva".

"Stvarno mislim da mi u Srbiji imamo izuzetno dobar kadar. Najveća razlika su budžeti i proces kastinga. Mi smo manja sredina lakše je da dođeš do većih glumačkih imena. U Americi je to nemoguće, pogotovo debitantu da neko uopšte pročita scenario", rekla je Mitrović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura