Aktuelno iz kulture

Nastavlja se snimanje filma Aleka Boldvina na čijem je setu poginula Halina Hačins

Komentari

Autor: Variety

20/10/2022

-

11:22

Nastavlja se snimanje filma Aleka Boldvina na čijem je setu poginula Halina Hačins
Nastavlja se snimanje filma Aleka Boldvina na čijem je setu poginula Halina Hačins - Copyright Roberto E. Rosales/Albuquerque Journal)/The Albuquerque Journal via AP, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Snimanje filma "Rust" na čijem je setu prošle godine tragično nastradala direktorka fotografije Halina Hačins, biće nastavljeno u januaru, ali se produkcija neće vraćati u Novi Meksiko, gde se protiv nje vode krivične istrage.

Još se traga za novim lokacijama, ali Melina Spadone, advokat "Rust Movie Productions" kaže da će najverovatnije snimanje biti nastavljeno u Kaliforniji.

Produkcijska kuća objavila je 5. oktobra da je postigla nagodbu sa Metjuom Hačinsem, udovcem pokojne Haline, koja im omogućava povratak snimanju. 

Metju Hačins naveo je u saopštenju da će završetak filma biti način da se "oda počast Halininom poslednjem radu".

Halina Hačins upucana je tokom pripreme scene sa glumcem Alekom Boldvinom 21. oktobra 2021. godine, iz pištolja koji je on držao u rukama, ne znajući da je u njemu bila živa municija.

Metak je prošao kroz njeno telo i završio u ramenu reditelja Džoela Souze, koji se uspešno oporavio. Halina je uprkos tome što je helikopterom prebačena u bolnicu, ubrzo preminula.

Istraga je utvrdila da je oružarka Hana Gutjerez Rid stavila jedan metak sa pravom municijom u Boldvinom pištolj, a na setu je pronađeno još nekoliko.

Neki od članova tima su izrazili negodovanje zbog vraćanja projektu, a jedan od njih je za Variety rekao da "neće da ima ništa s tim".

Originalna produkcija snimana je pod ugovorom sa sindikatima rada industrije, što će im omogućiti vraćanje projektu, s tim što će ovog puta imati zaposlenog zaduženog za bezbednost na setu, najavila je Spadone.

Cilj je da se film završi i da se rad Hačins predloži za neke od filmskih nagrada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura