Aktuelno iz kulture

Džordž R. R. Martin: Kraj će u mojim knjigama biti drugačiji od onog u "Igri prestola"

Komentari

Autor: NME

29/06/2021

-

10:28

Džordž R. R. Martin: Kraj će u mojim knjigama biti drugačiji od onog u "Igri prestola"
Džordž R. R. Martin: Kraj će u mojim knjigama biti drugačiji od onog u "Igri prestola" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džordž R. R. Martin još radi na dugoočekivanom romanu "Vetrovi zime", koji bi trebalo da bude pretposlednji u njegovoj seriji knjiga "Pesma leda i vatre", a sada najavljuje da će se i taj, kao i poslednji deo, razlikovati od onoga što smo imali priliku da vidimo u seriji "Igra prestola".

Knjiga, koja će biti šesta u seriji, sada kasni već punih 10 godina za prethodnim delom "Ples sa zmajevima", a Martin u novom intervjuu potvrđuje i da će finale sage, pod nazivom "San o proleću" (A Dream Of Spring), biti potpuno drugačije.

"Iz ove perspektive, voleo bih da su moje knjige išle u korak sa serijom", rekao je pisac za PBS u Čikagu, prenosi portal NME.

"Kada su počeli da snimaju seriju, već sam imao gotove četiri knjige, a peta je izašla baš u vreme početka 'Igre prestola' 2011. Imao sam prednost od pet knjiga i to velikih; nikad nisam mogao ni da pomislim da će me prestići, ali jesu. Stigli su me i prestigli. Zato je došlo do malo čudne situacije, jer je serija otišla u nekom drugom pravcu. Tako da, ja još radim na knjizi, a moj kraj pročitaćete kad bude gotova", rekao je Martin.

Martinovo kaskanje za serijom i neprestano odlaganje lansiranja "Vetrova zime", postalo je i predmet šale na internetu, pa se čak i pisac svojevremeno našalio na sopstveni račun u emisiji "Konan". 

On je u aprilu na svom blogu objasnio da mu očekivanja prave još veći pritisak, a onda i kreativnu blokadu.

"Kad se mnogo stvari dešava velikom brzinom, ja sve više i više zaostajem. Sada u velikom zaostatku, a pokušaji da sustignem mi stvaraju sve veći pritisak", rekao je Martin.

Komentari (0)

Kultura