Aktuelno iz kulture

Šansonjerka Lara Fabijan održala koncert u Beogradskoj areni: Publici ispričala anegdotu kako je prvi put zapevala

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2022

-

23:50

Šansonjerka Lara Fabijan održala koncert u Beogradskoj areni: Publici ispričala anegdotu kako je prvi put zapevala
Šansonjerka Lara Fabijan održala koncert u Beogradskoj areni: Publici ispričala anegdotu kako je prvi put zapevala - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Nakon dugog odlaganja poznata šansonjerka Lara Fabijan je održala koncert u beogradskoj Štark areni. Publiku u Areni je prvo zagrejala džez pevačica Lena Kovačević, koja je rekla da je večerašnji nastup za nju kao ostvarenje sna.

"Zahvaljujem se Lari Fabijan, i Bogu je je blagoslov da večeras ovde sviramo. Njene pesme godinama volim, a ovo je jedan ostvareni san", rekla je Kovačevićeva.

Lara Fabijan je na scenu je izašla u 20.45 časova, praćena velikim aplauzom i oduševljenjem publike koja je gotovo dve godine iščekivala ovaj nastup.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Koncert je počela numerom Aleluja, a publici se obratila i prisetila svog spoznaja o velikoj ljubavi prema muzici.

"Moj san da budem pevacica počeo je davno. Sa mojom bakom sam sedela pored šporeta i počela da pevam, onako kako dete ume okrenula sam se ka njoj i videla da ona plače. Pitala sam je da li je tužna, ona je rekla - ne, samo sam emotivna. Tada sam shvatila da muzikom mogu da doprem do nekog, a osećam istu ljubav i sada prema vama", rekla je ona.

Atmosferu je posebno zagrejala numera "I will love again" , zatim brojni hitovi, a publika je aplaudirala i tokom izvođenja numera.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Večerašnji koncert je deo turneje ’50 World Tour’, a osim predstavljanja novih pesama sa albuma ‘Papillion’ koji je izdat u februaru 2019. godine, posetioci su mogli da čuju hitove kao što su "Caruso", "Je T’ Aime", "Adagio", "Je Suis Malade"

Do sada, Lara Fabian je izdala ukupno 14 studijskih albuma prodatih u više od 20 miliona primeraka širom sveta. A tokom karijere pesme izvodila na francuskom, italijanskom, engleskom, španskom, portugalskom, grčkom, ruskom, nemačkom i još nekoliko jezika, iako većinu od tih jezika ne govori.

Njen glas je sopran, i pored pevanja pozajmila ga je liku Esmeralde u francuskoj verziji filma ‘Zvonar Bogorodične crkve’ 1996. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura