Aktuelno iz kulture

Roni Vud o novom albumu Stonsa: Čarli Vots se čuje u nekoliko pesama

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2022

-

17:00

Roni Vud o novom albumu Stonsa: Čarli Vots se čuje u nekoliko pesama
Roni Vud o novom albumu Stonsa: Čarli Vots se čuje u nekoliko pesama - Copyright Tanjug/AP/Scott Heppell

veličina teksta

Aa Aa

Gitarista Rolingstonsa Roni Vud najavio je da će se na predstojećem studijskom albumu benda na nekoliko pesama čuti bubnjar Čarli Vots (1941-2021).

"Sada snimamo novi album i za nekoliko nedelja idemo u Los Anđeles da nastavimo i završimo ga. Čarli je na nekim od pesama, kao i bubnjar Stiv Džordan", rekao je Vud londonskom tabloidu San.

Prvi album Stonsa nakon bluz obrada na "Blue & Lonesome" (2016), odnosno autorskog "A Bigger Bang" (2005), očekuje se iduće godine.

Vots je bio sa Stonsima od njihovog početka 1962. godine, a bend je poslednji singl sa bubnjarem "Ghost Town" objavio 2020. godine.

Vots je umro u avgustu 2021. par nedelja nakon što su Stonsi saopštili da će zbog operacije srca njihov bubnjar propustiti turneju "No filter".

Vots i ostali članovi benda, Mik Džeger (78), Kit Ričards (77) i Roni Vud (74) odsvirali su više od 40 turneja i smatraju se jednim od najtrajnijih i najuspešnijih rok bendova na svetu.

Čuveni bubnjar pridružio se Stones 1963. i zajedno sa Mik Džegerom i Kitom Ričardsom bio je najdugovečniji član kultnog sastava. 

Vots je sa "Stonsima" je objavio 30 studijskih i 33 živa albuma, 29 kompilacija, 48 video albuma, 32 boks seta, bezbroj maksi singlova i singlova…Ušao je u Rokenrol hol slavnih i ovenčan silnim nagradama. Na listi magazina "Rolingston" upisan je na 12. mesto najboljih bubnjara svih vremena. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura