Aktuelno iz kulture

Jelena Stupljanin o predstavi "Kao i sve slobodne djevojke": Zanima me mišljenje publike

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2022

-

10:44

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Jelena Stupljanin igra u novoj predstavi "Kao i sve slobodne djevojke" Ateljea 212 prema tekstu Tanje Šljivar.

Stupljanin je rekla da je ekipa rediteljke Selme Spahić prišla temi nastojeći da pobegnu od senzacionalističke vesti da je sedam 13-godišnjih devojčica zatrudnelo, jer u suštini problema je da to možda nije bilo tako.

Prema njenim rečima, nisu ulazili ulaze u bilo kakve psihologizacije jer "ne možemo da znamo kao se danas oseća trinaestogodišnja devojčica".

Stupljanin je dodala da su se trudili da i njih zastupe, da im pozajme svoj glumački glas, "i to je bilo preuzbudljivo".

Glumici je bilo zanimljivo što njen lik radi uživo vlog i što je "svaka predstava nova vrsta igranja sa telefonom", u sceni koju deli sa koleginicom Milicom Mihailović.

Stupljanin je rekla da je zanima mišljenje publike kakvo god da je na predstavu "Kao i sve slobodne djevojke".

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Apsolutno je vreme za ovako nešto. A kako će publika reagovati? Treba da vide predstavu i svako će odreagovati u odnosu na to kakvu sliku o tom pitanju ima. To je sve dobro. Otvoreni smo za svakakva mišljenja. Hajde da pričamo o tome", navela je glumica.

Stupljanin je izdvojila "Noru" Narodnog pozorišta, u režiji Tanje Rigonat Mandić sa Nadom Šargin u glavnoj ulozi, ocenivši da je to "fantastična predstava, novo čitanje kontroverznog komada, vrlo ubitačno za današnji trenutak".

Govoreći o svojoj glumačkoj karijeri, Stupljanin je rekla da se često preispituje, i da sada smatra da je dobo praviti pauze dok je nekada hrlila ulogama.

"Sada sve više promišljam da je dobro praviti pauze. Prija mi da pravim pauze između uloga, da bih mogla da sledeću ispunim do kraja", rekla je glumica.

Komentari (0)

Kultura