Aktuelno iz kulture

Robert De Niro se ne zaustavlja: Legenda Holivuda igra u novom filmu "Divlje spasenje"

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2022

-

13:12

Robert De Niro se ne zaustavlja: Legenda Holivuda igra u novom filmu "Divlje spasenje"
Robert De Niro se ne zaustavlja: Legenda Holivuda igra u novom filmu "Divlje spasenje" - Copyright Prinstscreen YouTube/IGN Movie Trailers

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac i jedan od najvećih umetnika svih vremena Robert De Niro tumači glavnu ulogu u najnovijem filmu "Divlje spasenje" (Savage Salvation) čija je premijera zakazana za 2. decembar u Americi, navodi sajt "IMDB".

Iako se bliži 80. godini, veliki glumac, producent i reditelj ne misli da se penzioniše, već kao pravi radoholik uživa u svakom novom projektu, kakav je i ovaj najnoviji triler reditelja Randala Emeta, u kome glumi pored Džona Malkoviča, a igraju još Džek Hjuston i Vila Ficdžerald.

Radnja ilustruje osvetnički put bivšeg ovisnika o narkoticima (Džek Hjuston) koji se sveti dilerima droge koji su odgovorni za smrt njegove verenice.

U tom krstaškom pohodu, lokalni šerif u tumačenju Roberta De Nira, želi da poštuje zakon i spreči dalje nasilje i masakr, iako je i sam svestan koji su sve negativci u igri kojima treba stati na put.

Dvostruki Oskarovac, gromada od glumačke neprolazne veličine, ovim filmom se ne zaustavlja, već neprekidno ide u nove izazove.

U svetskim i domaćim bioskopima De Niro je prisutan sa filmom "Amsterdam" Dejvida O. Rasela, uz Margot Robi i Kristijana Bejla, a trenutno prema filmografiji na popularnom sajtu "IMDB" stoji zabeleženo da će glumac igrati još u čak sedam filmova i u jednoj seriji. Naravno, svi projekti će se pojaviti tokom 2023. i 2024. godine.

Tako je De Niro završio snimanje dugo najavljivanog filma “The Killers of the Flower Moon” prema istoimenom romanu Dejvida Grena, u režiji kultnog autora Martina Skorsezea, koji potpisuje i scenario kao adaptaciju te knjige, sa Elijom Rotom.

Skorseze i De Niro su bili nerazdvojni tandem koji je svetu podario nezaboravne filmove za sva vremena ("Taksista", "Razjareni bik", "Ulice nasilja", "Rt straha", “Kazino", "Kralj komedije"), i nakon 20 godina pauze ponovo su se skoro sjedinili za gangstrersku sagu “Irac” (Irishman 2019).

U najnovijem filmu koji će izaći tokom 2023, sa De Nirom igra i Leonardo Di Kaprio, takođe omiljeni glumac Martina Skorsezea, kao i drugi glumci - Džon Litgou, Džesi Plemons, Brendan Frejzer.

Robert De Niro tumači jednu od glavnih uloga prvi put u argentinskoj mini seriji “Nada”, a svetska publika će najvrednijeg vremešnog glumca gledati i u porodičnoj drami “About My Father”, u priči povratnika sa robije zbog ubistva - “After Exile”, ili u sudbini američkih ratnih veterana “Tin Soldier” sa Džejmijem Foksom i Skotom Istvudom.

Takođe, neumorni De Niro paraleno snima više naslova - “Nedolično ponašanje” u režiji glumca Tonija Goldvina, o svetu stand ap komedije, gde su mu partnerke Vera Farmiga i Vupi Goldberg, kao i gangstersku - krimi priču “Wise Guys” reditelja Berija Levinsona, sa kojim je antologijski glumac već sarađivao do sada tri puta (“Sleepers”, “Wag the Dog”, “What Just Happened?”).

Komentari (0)

Kultura