Aktuelno iz kulture

Meril Strip o uzorima: Želela sam da glumim kao Robert De Niro u "Ulicama zla"

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

27/09/2022

-

22:46

Meril Strip o uzorima: Želela sam da glumim kao Robert De Niro u "Ulicama zla"
Meril Strip i Robert De Niro - Copyright Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Meril Strip nikada nije krila da se divi talentu koleginica Barbare Stenvik i Vanese Redgrejv, ali je na listu onih koji su joj inspiracija za njene umetničke poduhvate dodala i Roberta De Nira.

Na dobrotvornoj večeri u čast filma na Univerzitetu u Teksasu na kojoj su prikupljana sredstva za filmski centar "Hari Rensom", Strip se prisetila kako je gledajući film Džona D. Henkoka "Lakše malo s bubnjevima" mislila da on uopšte nije glumac.

"Mislili smo da su prečešljali kompletnu Apalačiju da nađu ovog lika", rekla je Strip. 

Međutim, dva meseca kasnije videla ga je u "Ulicama zla" Martina Skorsezea i bila šokirana rasponom njegovog glumačkog talenta.

"Bio je tu isti lik, isti onaj dečko, samo što više nije bio spor. Nije bio Južnjak. Bio je njujorška propalica. Bio je apsolutno zao lik, koji brzo govori i ima uličnu pamet i oduvao nas je. Gledali smo odjavnu špicu i videli njegovo ime. Rekla sam: 'Bože, pa on je Italijan. On je Robert De Niro. On je glumac'. I to me je istinski oduševilo", rekla je glumica.

Ona kaže da je tada shvatila da želi da bude glumac kao što je to Robert De Niro.

Jordan Strauss/Invision/AP

 

"To sam želela da budem i da budem posvećena i strastvena prema veštini i lepoti kakvu je on uneo u glumu. On je bio moj svetionik 50 godina", dodala je Strip.

Glumica, koju i samu mnoge koleginice i kolege navode kao najveću inspiraciju, pohvalila je De Nirovu "seizmičku moć" odlučnosti i odanosti.

"On je čovek čije je prisustvo u mom životu tokom četrdeset godina bilo konstanta. Ne viđam ga često. Ne ćaskamo. Ali znam da bi on, bez pitanja, uvek bio tu za mene i da će uvek biti. To je čovek koji živi u skladu sa svojim idealima, prema ovoj zemlji i prema ljudima koje voli", dodala je ona.

Strip i De Niro zajedno su igrali u "Lovcu na jelene" 1984, "Zaljubljivanju" 1984. i "Marvinovoj sobi" 1996.

Trebalo je da se zajedno nađu u adaptaciji "Dobre kuće" 2013, ali je u jednom trenutku produkcija odustala od projekta. Film su na kraju snimili Sigurni Viver i Kevin Klajn, a bio je u bioskopima prošle godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura