Aktuelno iz kulture

Al Paćino: Ako se snima nastavak "Vreline", voleo bih da me zameni Timoti Šalame

Komentari

Autor: Variety

20/06/2022

-

22:56

Al Paćino: Ako se snima nastavak "Vreline", voleo bih da me zameni Timoti Šalame
Al Paćino: Ako se snima nastavak "Vreline", voleo bih da me zameni Timoti Šalame - Copyright Printscreen YouTube/Scene on Film, Warner Bros. Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni glumac Al Paćino otkrio je koga bi voleo da vidi u ulozi njegovog detektiva Vinsenta Hane, kada bi se snimala "Vrelina 2" i svojim izborom oduševio prisutne na konferenciji u okviru Tribeka filmskog festivala.

Na događaju, koji je upriličen povodom 27. godišnjice od objavljivanja filma "Vrelina", pored Paćina učestvovali su i Robert De Niro, kao i reditelj Majkl Man, koji su odgovarali na pitanja o kultnom ostvarenju.

Upitan koga bi voleo da vidi kao Vinsenta Hanu ukoliko neko odluči da snimi nastavak "Vreline", glumac je odgovorio: "Timoti Šalame. On je odličan glumac", prenosi Variety.

Njegov odgovor izazvao je aplauz u sali, kao i razgovor o jednoj od najpoznatijih filmskih scena u istoriji - kada u "Vrelini" De Niro i Paćino kao zakleti neprijatelji prvi put dele scenu.

"Al i ja nismo vežbali. Mislili smo da je bolje da je samo uradimo", rekao je De Niro, dok je Paćino najveći deo uverljivosti tog trenutka pripisao talentu svog kolege.

"Često sam govorio ljudima koji su me pitali kako je raditi s njim: 'Sa Bobom možete raditi bilo šta'. Šta god da radite, on će to čuti, reagovati na to i povezati se s tim. Pravi je luksuz biti sa nekim ko je takav, jer šta god da radite, on se u to uklopi. Uvek je tu i uvek je spreman", pohvalio je Paćino De Nira.

On je snimanje filmova uporedio sa igranjem tenisa.

"U svojim filmovima morate da prebacujete lopticu preko mreže i ona ide drugoj osobi. Sve može da ide glatko, ako slušate", rekao je Paćino.

Tanjug /Charles Sykes/Invision/AP

Robert De Niro i Al Paćino

Majkl Man scenario zasnovao na istinitoj priči o kriminalcu Nilu Mekaliju (De Niro), kog je njegov prijatelj, detektiv Čarli Adamson ubio 1963. godine.

On je bio majstor za velike i riskantne poslove, ali na uštrb privatnog života. Vinsent Hana (Paćino) je losanđeleski detektiv koji je rešen da ga uhvati. Iza Hane su dva propala braka, a s trećom ženom živi kao potpuni stranac i ne zna da uspostavi kontakt s pastorkom. 
Mek Kali ima dovoljno novca i može da se povuče, ali obožava uzbuđenje koje oseća kad krade i odlučuje da obavi još jedan "posao". 

Dvojica zakletih neprijatelja sada treba da nadmudre jedan drugog.

Reditelj Majkl Man opisao je glavne karaktere filma “Heat” kao dva čoveka koja su, uprkos tome što su bili na suprotnoj strani zakona, poštovali i divili se jedno drugom zbog posvećenosti onome čime su se bavili na najbolji mogući način.

Takođe, on je najavio da će uskoro publici predstaviti knjigu, koja će istovremeno biti i prednastavak i nastavak "Vreline", ali nije obećao njenu ekranizaciju.

Al Paćino je ranije otkrio da je njegov lik Hana, bio na kokainu.

"Mislim da ovo nikada naglas nisam rekao, ali oduvek sam želeo da kažem, kako biste znali odakle dolazi njegovo specifično ponašanje", izjavio je Paćino.

Paćino i de Niro do sada su snimili četiri filma zajedno. Prvi je bio drugi deo "Kuma" (1974) u kojem je de Niro igrao mladog Vita Korleonea, a Al Paćino njegovog sina Majkla.

Sledio je "Vrelina" (1995.) nakon kojeg su igrali u "Pravično ubistvo" (2008).

Martin Skorseze, njihov zajednički prijatelj, okupio ih je u ostvarenju "Irac" koje je premijerno prikazano 2019. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura