Aktuelno iz kulture

Dvanaest Noći pozorišta: Predstave i radionice širom Srbije u slavu pozorišnog stvaralaštva

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2022

-

16:55

Dvanaest Noći pozorišta: Predstave i radionice širom Srbije u slavu pozorišnog stvaralaštva
Program Noći pozorišta - Copyright Noći pozorišta/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Manifestacija "Noći pozorišta u Srbiji" počinje danas i trajaće do 27. novembra u više gradova sa predstavama, mjuziklima, radionicama i izložbama, uz simbolične cene ulaznica ili slobodan ulaz, najavili su danas organizatori.

Prvog dana manifestacije čiji je slogan "12 godina postojanja - 12 dana Noći pozorišta u Srbiji" u Domu kulture Prijepolje izvedena je predstava za decu "Da li će damojed da zavoli sladoled", a sledi u Narodnom pozoorištu "Sterija" u Vršcu (18:00) program "Ko se boji opere još" primadone Jadranke Jovanović sa gostima, kaže se u saopštenju.

Na programu su 16. novembra u novosadskom Muzeju Vojvodine lutkarska predstava "Otkud šlem u babinoj bašti?" (18:00) i premijera predstave "Sećanje na Paju Jovanovića" u Kulturnom centru Zrenjanina (19:00), saopštila je Fondacija Noć pozorišta.

Kako je najavljeno, 17. novembra u Mađarskom kulturnom centru "Nepker" u Subotici biće održana radionica dramske sekcije Fabula Rasa "Oživi magiju glume", u Gradskoj biblioteci Novi Sad gost bibliotekar biće glumac Srpskog narodnog pozorišta Peđa Marijanović, a u KPC Petrovac na Mlavi biće izvedena predstava za decu "Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom".

Drugog dana manifestacije, koju je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, u Narodnom pozorištu Niš biće izvedena predstava "Neki to vole vruće" reditelja Aleksandra Marinkovića, a u Domu kulture Prijepolje predstava za mlade "Peron za sutra" Omladinske scene.

Manifestacija Noć pozorišta je i pokrenuta u Srbiji, pod okriljem Evropske organizacije "European Theatre Night" sa ciljem promocije kulture i pozorišnog stvaralaštva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura