Aktuelno iz kulture

Bajaga i Instruktori okončali trijumfalnu turneju po SAD

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2022

-

09:14

Bajaga i Instruktori okončali trijumfalnu turneju po SAD
Bajaga i Instruktori okončali trijumfalnu turneju po SAD - Copyright TANJUG/MILA BRIGHT PHOTOGRAPHY/bs

veličina teksta

Aa Aa

Bajaga i Instruktori okončali su izuzetno uspešnu turneju po SAD i Kanadi koja je, u dva vikenda, obuhvatila koncerte u San Francisku, Torontu, Njujorku i Čikagu, saopštili su iz organizacije turneje.

Bajaga i Instruktori su turneju započeli izuzetno uspešnim nastupom 11. novembra u San Francisku, u klubu "Roccapulco".

U gradu u koji muzičari sa naših prostora ređe dolaze, zbog udaljenosti, zabeležen je rekordno posećen nastup Momčila Bajagića i benda do sada. Dan kasnije, Bajaga i Instruktori su održali koncert za pamćenje u Torontu, u dvorani "Phoenix Concert Theatre".

TANJUG/MILA BRIGHT PHOTOGRAPHY/bs

 

"To je odlična sala, u kojoj su svirali mnogi poznati muzičari, od Džonija Keša do Dejvida Bouvija", zadovoljno ističe Bajaga.

Drugi vikend započeo je u nedeljama unapred rasprodatom njujorškom "Cutting Room"-u, klubu smeštenom u centru Menhetna koji prima 1.200 posetilaca.

Za kraj, šlag na torti beše neizostavni Čikago, grad sa najbrojnijom srpskom dijasporom. Dvoipočasovni koncert u "Compass Areni" probudio je mnogima sećanja na neka davna vremena.

TANJUG/MILA BRIGHT PHOTOGRAPHY/bs

 

U publici su, na ova četiri koncerta, podjednako uživali i oni koji su rasli uz bezvremenske hitove Bajage i Instruktora, kao i mlađi koji su ih po prvi put uživo slušali. Mnogi od njih srpski jezik ne govore savršeno, ali bez greške od reči do reči pevaju legendarne hitove - "Zažmuri", "Moji drugovi", "Plavi safir", "Samo nam je ljubav potrebna"…

Komentari (0)

Kultura