Aktuelno iz kulture

Uglješa Jokić, producent serije "Zlatni dečko": Ponosan sam što priča na našem jeziku ide po svetu

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2022

-

10:52

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Serija "Zlatni dečko“ od nedavno je dostupna na svetskoj onlajn platformi Amazon prajm, a početak emitovanja poklopio se sa Svetskim prvenstvom u Kataru.

Producent serije Uglješa Jokić ukazuje da je serija producentski drugačija od drugih domaćih televizijskih projekata i da će na zapadu biti zanimljiva priča o kriminalcima u sportskom menadžmentu.

"Ovo je njima strašno interesantno. Neko je prokomentarisao iz inostranstva: 'Ovo je kao balkanska 'Gomora''. Nije, daleko je od toga, ali njima je to jako zanimljivo", istakao je Jokić u intervjuu za Tanjug Reflektor.

Prema njegovim rečima, serija ima zanimljive likove, a Denis Murić je "oduševio svojim performansom".

Jokić je rekao da je za "Zlatnog dečka" skupljena ekipa koja je tehnički uradila posao najbolje što je mogla "i sve se složilo i napravio se taj rezultat".

Kao najbolje sa ovih prostora, Jokić je posebno pomenuo dizajnera zvuka Aleksandra Protića i kompozitora Nemanju Mosurovića

Sticajem okolnosti, tokom pandemije serija je imala na raspolaganju i direktora fotografije koji je pre toga pet godina bio u Kini bio jedna od najpozanitjih, kao i jednog člana ekipe koji je radio Marvelov film za "Dizni" korporaciju.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Napravili smo ekipu koja je bila najbolja u tom trenutku i ponosan sam što je na našem jeziku, naša priča i ide sad po svetu", naglasio je Jokić.

Nakon što je sa rediteljem Ognjenom Jankovićem proveo par godina na "Zlatnom dečku", hteli su raditi druge projekte, ali Jokić priznaje da umesto toga "sada lagano kreće pitanje gde je drugi deo".

"Sada smo u fazi da se piše drugi deo. Imamo napisanih nekoliko epizoda. Svašta novog će se desiti, ali nećemo raditi dok ne budemo sigurni da možemo da imamo isti ili da podignemo nivo", naveo je Jokić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura