Aktuelno iz kulture

Praznik džeza u Beogradu: Nastupio čuveni gitarista Al Di Meola

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2022

-

23:17

Praznik džeza u Beogradu: Nastupio čuveni gitarista Al Di Meola
AP/Claude Paris - Copyright AP/Claude Paris

veličina teksta

Aa Aa

Status jednog od najznačajnijih živih džez gitarista današnjice opravdao je večeras Al Di Meola virtuoznim koncertom u MTS Dvorani. Svojim originalnim pristupom muzici, uz neverovatno gitarističko umeće Al di Meola je od koncerta napravio praznik džeza u Beogradu.

Pionir world music i džez fuzije, Al Di Meola i danas, na pragu pedesetogodišnjice profesionalne karijere, nastavlja strastveno i posvećeno da istražuje muzičke tradicije flamenka, tanga, bliskoistočne, brazilske i afričke muzike.

Tako je i bilo i večeras i MTS Dvorani kada je Meola između ostalog svirao muziku Bitlsa i Pjacole. Al Di Meola je večeras nastupio u postavi Acoustic Trio. Uz njega na pozornici MTS Dvorane našli su se i Peo Alfonsi na akustičnoj gitari i Sergio Martinez na udaraljkama.

Briljantna tehnika u sviranju i akustične i električne gitare Meolu je svrstalo među "vladare" ovog instrumenta i najvažnije uzore svim zaljubljenicima u gitarski zvuk. U to se večeras uverila i publika u MTS Dvorani koja je ovacijama ispratila slavnog muzičara sa scene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura