Aktuelno iz kulture

"Čitanje je zlato": Sajam knjiga se vraća u Niš posle tri godine pauze

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/11/2022

-

14:27

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Nakon tri godine pauze izazvane pandemijom korona virusa, niški Sajam knjiga biće održan od 26. novembra do 4. decembra u hali "Čair". Posetioce očekuje bogat program i oko 70 izdavača.

Ovogodišnji Sajam knjiga pod sloganom "Čitanje je zlato" otvoriće Zvonko Karanović, višestruko nagrađivani pesnik iz Niša i dobitnik nagrade "Branko Miljković".

Direktor programa Niškog kulturnog centra, organizatora Sajma knjiga Goran Stanković, podseća da je reč o 57. izdanju smotre knjige.

"Tri godine nije bilo sajma, pa se za te tri godine nakupilo dosta novih izdanja. Naravno, i onih izdanja koja su bila objavljena prethodnih godina. Tako da ćemo na sajmu imati izdanja od 2019. do danas, ali i starija. Naravno, imamo i antikvarnu knjigu, sve ono što ide uz Sajam knjiga", najavio je Stanković. 

Prinstscreen YouTube/TVKopernikus

 

Posle Beogradskog sajma knjiga, Niški sajam knjiga je najveća manifestacija ove vrste u Srbiji. Godine 2014. Niški sajam knjiga i grafike je proslavio 50. godina postojanja.

"Sajam je jedna velika knjižara u kojoj se mogu videti knjige, ali i rezultati izdavačke produkcije u Srbiji, sresti pisci, ali mogu i ljudi sami sa sobom da se susretnu i sa svojim prijateljima. To je veliki društveni događaj. Ovaj sajam je pre svega način da se dođe do znanja, ali naravno i do čitalačkog užitka", kaže naš sagovornik.

Cena ulaznice biće 150 dinara, a za grupne posete 100 dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura