Aktuelno iz kulture

Isidora Građanin: U pozorištu magija nastaje u trenutku

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2022

-

10:22

Isidora Građanin: U pozorištu magija nastaje u trenutku
Isidora Građanin - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Valcer poručnika Nidrigena" prema tekstu Miodraga Ilića, u režiji Vladimira Lazića biće premijerno odigrana 5. decembra na sceni Madlenijanuma. 

U ovom komadu mlada glumica Isidora Građanin tumači jedini ženski lik, pored deset muških i ističe da je reč o filozofskom delu sa jakim dramskim potencijalom, obojenim ljubavnom pričom.

"U pitanju je uloga mlade razmažene tatine ćerke koja se prvi put silno zaljubi u nekog ko je kvalitetan", objašnjava glumica dodajući da je ona "predstavnica svih žena koje se bore za svog čoveka i ljubav".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Građanin je rekla da u svom poslu voli srž, a to je da ispriča neku priču i dovede u život lik koji igra.

Primetivši da je suština glume u pozorištu, filmu i televiziji ista, samo je drugačija tehnika, Građanin je dodala da pozorište ima svojih čari jer se "izvodi na sceni pred ljudima, u trenutku nastaje magija, koja se neće ponoviti".

Pošto je snimala sa Indijcima i imala nekoliko kastinga za američke i evropske projekte, koji joj se nisu ostvarili, Građanin je rekla da njena karijera još nije krenula u tom smeru, ali da nije nemoguće da će se to desiti ubuduće.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

U novoj sezoni serije "Ubice mog oca" Građanin igra ulogu tužiteljke Tanje, koja je ranije bila u fokusu ljubavnog trougla, ali se sada "preorjentisala na posao, napredovanju u karijeri, okanula se problematičnih ljubavnih odnosa i nije toliko zlobna kao što se možda pokazala".

Komentari (0)

Kultura