Aktuelno iz kulture

Predstavljen novi trejler za "Oluju": Uskoro premijera filma o srpskoj golgoti u Krajini

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2022

-

12:20

Predstavljen novi trejler za "Oluju": Uskoro premijera filma o srpskoj golgoti u Krajini
Oluja - Copyright Antonio Ahel

veličina teksta

Aa Aa

Premijera filma "Oluja", jednog od najiščekivanijih ostvarenja u modernoj srpskoj kinematografiji, biće organizovana u narednih mesec dana, posle čega će i zvanično krenuti bioskopska distribucija širom Srbije, kao i u regionu, saopštili su producenti. 

Po najnovijem trejleru koji je "Omega produkcija" danas ekskluzivno objavila na svojim kanalima, utisak je da potresna priča o egzodusu 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta nikog neće da ostavi ravnodušnim.

Skoro dva minuta trejlera sa sekvencama iz filma, nabijenih emocijama, kao i brojnim scenama koje autentično opisuju situacije sa kojima se suočavao narod u leto 1995. godine u Republici Srpskoj Krajini, govore da će se za "Oluju" tražiti karta više. 

U prilog tome ide i činjenica da je ovo prvi film koja se bavi temom jedne od najvećih tragedija našeg naroda.

Upečatljiv momenat iz trejlera je i vrhunska muzika koju je za potrebe filma uradio Aleksandar Ranđelović, naš priznati kompozitor, dok je film nastao pod pokroviteljstvom Telekom Srbije.

U "Oluji" igraju Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marko Baćović, Novak Bilbija, Ljubiša Milišić, Davor Janjić, Marija Mikić, Jelena Čović, Milica Stanković, Ivan Vujić, Jakov Jevtović i drugi.

Režiju i scenario potpisuje Miloš Radunović, a film je nastao po ideji "Omega" produkcije iz Beograda.

Komentari (0)

Kultura