Aktuelno iz kulture

Film "Da li ste videli ovu ženu?" nagrađen na festivalu u Bangkoku

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2022

-

12:18

Film "Da li ste videli ovu ženu?" nagrađen na festivalu u Bangkoku
Film "Da li ste videli ovu ženu?" nagrađen na festivalu u Bangkoku - Copyright Prinstscreen Vimeo/Non-Aligned Films

veličina teksta

Aa Aa

Film "Da li ste videli ovu ženu?“ Matije Gluščevića i Dušana Zorića osvojio je nagradu za najbolju režiju na upravo završenom 15. Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku, saopštili su danas producenti.

Žiri tajlandskog festivala, u kome su Edvinas Puksta, Bjanka Balbuena, Maj Meksavan i Anuča Bunjavatana, je ocenio da je film "zadivljujući vizionarski debi" i da je "beskompromisan u svojim nezaboravnim slikama".

U zajedničkoj izjavi Gluščević i Zorić su istakli da nisu ni sanjali da će pronaći publiku na drugom kraju sveta i da su iznenađeni nagradom "s obzirom da je takmičarski program sastavljen od 20 filmova koji su bili uspešni na najznačajnijim svetskim festivalima“.

Film "Da li ste videli ovu ženu?“ trenutno se prikazuje u srpskim bioskopima, a premijerno je prikazan na 79. Filmskom festivalu u Veneciji, gde je njegova montažerka Olga Košarić dobila specijalnu priznanje u kategoriji umetnika do 40 godina. 

Priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože, a tumači je Ksenija Marinković, osvojila je Gran pri na nedavnom 28. Festivalu autorskog filma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura