Aktuelno iz kulture

Dragana Obradović: U predstavi "Što se bore misli moje" nismo se ogrešili o istoriju

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2022

-

11:10

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Dragana Obradović glumi u novoj predstavi "Što se bore misli moje" autorke Zlate Tipold čija je premijera 16. decembra u pozorištu "Slavija".

Obradović sa Nebojšom Đorđevićem igra duo melo-istorijsku dramu, koja pokriva ljubavni segment odnosa kneza Mihaila Obrenovića i njegove supruge kneginje Julije, a dotiče se i nekih istorijskih okolnosti.

"Potrebno je malo više mašte i istraživanja kada je epoha u pitanju", rekla je Obradović u intervjuu za Tanjug Reflektor

Prema njenim rečima, predstava je nastala iz scenskog prikaza rađenog za Konak kneza Miloša, i pomogli su u njenom nastajanju izvođenje u autentičnom prostoru, i istoričari koji su aminovali sve što je rađeno.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Nismo se ogrešili o istoriju i pomoglo nam je da zaista mnogo realističnije doživimo. Onda je priča prerasla u predstavu", rekla je Obradović.

U liku Julije najinteresantnije za Obradović je bila njena tranformacija kao žene koja dolazi iz austro-ugarskog mentaliteta i bogatstva u Srbiju da bude kneginja. 

"Dočekuje je potpuno drugačija atmosfera na koju nije navikla. Nailazi na ignorisanje, ili nisu znali kao da joj se obrate. Usled toga dolazi i do transformacije njihovog odnosa", rekla je glumica.

Prema njenim rečima, publika voli epohu, kneza Mihaila i ljubavne priče svejedno da li su romantične ili su u raspadanju, "a ovde se vide obe varijante" 

Komentari (0)

Kultura