Aktuelno iz kulture

Roman "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala preveden na još pet svetskih jezika

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2022

-

12:01

Roman "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala preveden na još pet svetskih jezika
Roman "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala preveden na još pet svetskih jezika - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Promo/agoraknjige.rs

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najprevođenijih srpskih romana današnjice "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala, tokom 2022. godine preveden je na još pet svetskih jezika (kineski, nepalski, italijanski, albanski i indijski malajalam), čime je nastavljen niz velikih inostranih uspeha.

Pištalova knjiga do sada je prevedena na 20 svetskih jezika, u Americi je imala tri izdanja, a u Turskoj čak 19, saopštili su izdavači. 

Roman "Tesla, portret među maskama" u Srbiji je nakon NIN-ove nagrade i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, ušao u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju i objavljen sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Krajem 2011. godine pojavilo se i specijalno zvučno izdanje u interpretaciji glumca Petra Božovića, a 2015. zvučna knjiga i na engleskom jeziku, koju je za američke čitaoce - slušaoce pročitao poznati glumac L. J. Ganser. 

O romanu su mnogi značajni svetski književnici i pesnici pisali. 

"Divno napisan, užasno zabavan i zadivljujuće originalan. Roman 'Tesla, Portret među maskama' poseduje bogatstvo, polet, duhovitost i originalnost. Pištalo je moderni klasik. Poput Gintera Grasa i Gabrijela Garsije Markesa", napisao je jedan od naznačajnijih svetskih pesnika poreklom iz Srbije Čarls Simić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura