Aktuelno iz kulture

Muzičari i javne ličnosti se opraštaju od Masima: "Zvučao je bolje od Bouvija"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

23/12/2022

-

21:47

Muzičari i javne ličnosti se opraštaju od Masima: "Zvučao je bolje od Bouvija"
Muzičari i javne ličnosti se opraštaju od Masima: "Zvučao je bolje od Bouvija" - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Muzičari, javne ličnosti i poštovaci na prostoru bivše Jugoslavije počeli su da se opraštaju od preminulog pevača Masima Savića.

Podsetimo, Masimo Savić preminuo je u 61. godini života u Zagrebu, a ovu vest je večeras potvrdila i porodica muzičara. Od njega se na društvenim mrežama emotivnom objavom oprostile supruga Eni i kći Mirn, a sada se od njega opraštaju i kolega i prijatelji.

Članovi zagrebačkog benda Parni valjak su na svom Fejsbuku nalogu napisali da nemaju "pravih reči za to što se dogodi kad izgubiš kolegu i prijatelja".

"Kad bez reči ostaneš…Zauvek ćeš biti tu", napisala je pevačica Nina Badrić koja je sa Savićem (60) snimila duet "Prospi riječi".

Momčilo Bajagić Bajaga je istakao da je Savić bio njegov "drug, veliki muzičar, veliki pevač, odličan gitarista".

"Zvuk njegove gitare podsećao je na Bouvijevu. Upoznali smo se i sprijateljili 1984. na Opatijskom festivalu gde sam svirao sa Instruktorima, kao i njegov bend Dorijan Grej", prisetio se Bajagić.

Bajaga je na Fejsbuku napisao da se video sa Savićem skoro u Beogradu i ne tako davno i u Zagrebu, ''ali da mu nije rekao da je bolestan" i ocenio da je "ovo je mnogo veliki gubitak za regionalnu scenu".

Alternativni muzičar Rambo Amadeus je napisao na svom Fejsbuku da je Savića pratio još od njegov benda Dorijan Grej osamdesetih, da je pevač "uvek bio gospodin" i da je "dao nadu da ipak može da se napravi hit koji je sasvim pristojan u svakom smislu".

"Adio brate! Sjaji brate moj,sjaji. Neka tvoja svetlost obasja svu tamu koja je svuda oko nas. Nek ti sunce večno sja. Sjaji u tami moj brate jedini!", napisao je zagrebački muzičar Renato Metesi na svom Fejsbuku.

Metesi je napisao i da je Savić "bio tu do poslednjeg daha, kao Isus na krstu", porulčivši preminulom pevaču da je "otpevao svoju poslednju pesmu okrunjen krvavom krunom od trnja, okrunjen svojim glasom i svojim snovima".

Pisac Jovan Ristić napisao je da pamti koncert u beogradskom Sava centru od pre nekoliko godina kada je Savić "maestralno otpevao 'God Only Knows' od Bič bojsa, ali u aranžmanu obrade Dejvida Bouvija". 

"Pa, zvučao je bolje od Bouvija. P.S. 'Sjaj u tami' je za mene jedna od najboljih jugoslovenskih obrada neke strane pesme", naveo je autor romana "Potopljeni um".

Poslednje pozdrave preko Fejsbuka uputili su kratko i muzičari Tonči Huljić i njegov bend Mandre Badeša, Boris Štok, kao i Zoran Vulović, vlasnik promoterske kuće Long plej, koja je niz godina organizovala Savićeve koncerte u Srbij i drugi.

Vlasnik izdavačke Multimedija mjuzik Srbija Rodoljub Stojanović je napisao da je ponosan na ono sto su zajedno uradili i poručio: "Putuj dobri čoveče dečijeg srca i duše".
 

Komentari (0)

Kultura