Aktuelno iz kulture

Muzička Nova godina: Albumi koje mnogi s nestrpljenjem očekuju u 2023. godini

Komentari

Autor: Euronews

05/01/2023

-

08:25

Muzička Nova godina: Albumi koje mnogi s nestrpljenjem očekuju u 2023. godini
Muzička Nova godina: Albumi koje mnogi s nestrpljenjem očekuju u 2023. godini - Copyright profimedia, AP/Jordan Strauss, Evan Agostini, Amy Harris

veličina teksta

Aa Aa

Godina koju smo ostavili iza sebe donela nam je brojna muzička iznenađenja, ali će je po svemu sudeći 2023. nadmašiti.

Nekoliko muzičkih legendi najavilo je veliki povratak novim projektima, uključujući Igija Poopa, Džona Kejla i PJ Harvi, a biće i noviteta za ljubitelje popa. 

Predstavljamo vam neke od novih albuma koje mnogi s nestrpljenjem očekuju, a koji bi trebalo da nam stignu u 2023. 

Sem Smit - "Gloria" (27. januar)

Instant hit "Unholy" koji je britanski pevač Sem Smit izveo sa nemačkom pop zvezdom Kim Petras dao nam je malu najavu onoga što nas očekuje na njegovom četvrtom studijskom albumu.

Ta pesma katapultirala ga je na vrh top lista i donela mu Gremi nominaciju, postavši i njegov prvi singl koji je dospeo na vrh Bilbordove liste Hot 100. 

Simtov album uključuje još nekoliko dueta, uključujući i saradnje sa Edom Širanom, Džesi Rejes i pevačem Kofijem.

Kim Petras 

Kad smo kod Petras, ona je takođe najavila novu muziku za 2023. godinu, a pevačica je nedavno izjavila da je njen poslednji singl "If Jesus Was a Rockstar" savršen uvid u ono što nas očekuje na novom albumu.

Maneskin - "Rush" (20. januar)

Evrovizijski pobednici 2021. stekli su u međuvremenu svetsku popularnost, a nominovani su i za Gremi nagradu za najbolje nove izvođače. 

Bend je najavio da krajem januara stiže njihov novi album, sa kog su već objavili singl "The Loneliest".

Igi Pop - "Every Loser" (6. januar)

Legendarni panker Igi Pop objaviće svoj 19. album početkom januara na kom je, između ostalih, sarađivao sa zvezdama grupa Guns N'Roses (Daf Mekagan) i Red Hot Chili Peppers (Čed Smit). 

Džon Kejl - "Mercy" (20. januar)

Samo dve nedelje nakon Igija Popa i rok legenda Džon Kejl, poznat po bendu Velvet Underground, objavljuje svoj prvi album posle više od deset godina. 

"Mercy" je projekat na kom je sarađivao sa kreativcima kao što su Animal Collective i britanski muzičari Actress i Vejs Blad.

PJ Harvey 

Rokeri imaju mnogo razloga za radost ove zime, jer će stići i novi album legendarne PJ Harvey. 

Iako tačan datum i naziv albuma još nisu potvrđeni, Harvi je ranije rekla za Rolling Stone da bi trebalo da se pojavi na leto i da je "vrlo zadovoljna njim".

Dženifer Lopez - "This is me... now"

Nastavak svetski popularnog albuma "This is me... then" iz 2002. pop zvezde Dženifer Lopez trebalo bi takođe da se pojavi ove godine. 

Promo

 

Nije poznato više detalja o njemu, ali Lopez obećava da je reč o "emotivno sirovom i iskrenom projektu, kakav nikad ranije nije producirala".

Cardi B

I konačno, američka reperka Cardi B kaže da će svoj dugoočekivani drugi album objaviti u 2023, pet godina nakon čuvenog "Invasion of Privacy". 

AP/Mark Von Holden

 

Ona je jednom prilikom ispričala da joj je prepreka na putu bila njena neodlučnost, ali da je izvesno da novi projekat možemo očekivati ove godine.

"Nemam izbora. Sad moram da ga objavim", rekala je ona.

Komentari (0)

Kultura