Aktuelno iz kulture

Film "Titanik" u remasterizovanom 3D formatu obeležava četvrt veka od premijere

Komentari

Autor: Promo

11/01/2023

-

11:51

Film "Titanik" u remasterizovanom 3D formatu obeležava četvrt veka od premijere
Film "Titanik" u remasterizovanom 3D formatu obeležava četvrt veka od premijere - Copyright Disney studios

veličina teksta

Aa Aa

U susret Danu zaljubljenih, jedan od najromantičnijih filmova svih vremena, ostvarenje Džejmsa Kamerona "Titanik", naći će se 9. februara na platnu domaćih bioskopa i to ovaj put sa perfektnim zvukom i kristalno jasnom slikom u 4K rezoluciji. 

Prošlo je četvrt veka od bioskopskog prikazivanja kultnog filma "Titanik" sa Kejt Vinslet i Leonardom Dikaprjem u glavnim ulogama, vezujući tada brojnu publiku za Džejka i Rouz, sudbinski par čija se romansa događa i završava na čuvenom, najmodernijem brodu predratnog vremena koji 1912. doživljava svoje potonuće.

Disney studios

 

Sada 25 godina od nastanka čuvenog naslova snimljenog po motivima istinitog događaja, autori ostvarenja na čelu sa cenjenim rediteljem Džejmsom Kameronom, donose pred svetsku bioskopsku publiku remasterizovanu verziju filma "Titanik", u 3D formatu i 4K rezoluciji, izdvajajući kao kuriozitet perfektan zvuk i kristalno jasnu sliku.

Mnoge generacije pamte početak prikazivanja jednog od najromantičnijih filmova svetske kinematografije, a sada 25. godina kasnije upravo njihovi sledbenici i neke nove generacije imaju priliku da pogledaju re-release filma koji slovi za "ostvarenje za sva vremena."

"Titanik" Džejmsa Kamerona je epska akciona drama, nastala po motivima istinitog događaja koja beleži romansu između dame iz visokog društva Rouz i siromašnog momka Džejka. Jedan od tri broda britanske kompanije "Vajt star lajn", kao najveći putnički brod ikada izgrađen do te 1912. od koga se očekivala potpuna bezbednost, na svom prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka udario je u ledeni breg i potonuo u Severnom Atlantiku, odnevši sa sobom više od 1.500 života.

Disney studios

 

Cenjeni holivudski reditelj Džejms Kameron o kom se posebno pričalo proteklih dana, a najviše zbog uspeha njegovog najnovijeg filma "Avatar: Put vode" koji se trenutno prikazuje u domaćim bioskopima, snimio je te 1997. godine vanvremenski hit koji je potom odmah osvojio 11 nagradi Oskar od kojih i prestižnu zlatnu statuu u kategoriji za najbolji film godine.

Film je osvojio publiku širom sveta, a u Srbiji i Crnoj Gori do sada ga je pogledalo preko 550.000 gledalaca. 

Komentari (0)

Kultura