Aktuelno iz kulture

Objavljen uži izbor romana za Ninovu nagradu: Na listi Slobodan Tišma, Bora Ćosić, Goran Petrović...

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2023

-

15:13

Objavljen uži izbor romana za Ninovu nagradu: Na listi Slobodan Tišma, Bora Ćosić, Goran Petrović...
Knjige - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Žiri NIN-ove nagrade za najbolji roman saopštio je danas uži izbor od 13 naslova koji su ostali u konkurenciji, pred proglašenje pobednika 23. januara.

Članovi NIN-ovog žirija kritike Marija Nenezić, Milena Đorđijević, Žarka Svirčev, Goran Korunović i Teofil Pančić u uži izbor uvrstili su, redom prijavljivanja, Slobodana Tišmu sa "Astal tiš riba friš. Život pesnika - political nigredo" i Vladimira Jaćimovića sa "Povratkom na zejrek".

Slede Danica Vukićević sa "Unutrašnjim morem", Bora Ćosić i "Bergotova udovica", Milan Tripković i "Klub istinskih stvaralaca", Goran Petrović i "Papir sa vodenim znakom", "Vlastelinstva" Bojana Vasića i "Slepi putnik" Vladimira Mirkova Živanovića.

Tu su i Mirjana Drljević sa "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo", Uglješa Šajtinac i "Koljka i Sašenjka", Marijana Čanak sa romanom "Klara, Klarisa", "Mesečari" Dalibora Pejića i "Mir i mir" Mirjane Novaković.

Kako je najavljeno, najuži krug romana i razgovore s finalistima časopis NIN će objaviti 19. januara u svom štampanom izdanju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura