Aktuelno iz kulture

"Put vode" prestigao "Buđenje sile": Nastavak "Avatara" sada je četvrti na listi filmova sa najvećom zaradom

Komentari

Autor: Euronews

31/01/2023

-

10:14

"Put vode" prestigao "Buđenje sile": Nastavak "Avatara" sada je četvrti na listi filmova sa najvećom zaradom
"Put vode" prestigao "Buđenje sile": Nastavak "Avatara" sada je četvrti na listi filmova sa najvećom zaradom - Copyright Tanjug AP/20th Century Films via AP

veličina teksta

Aa Aa

"Avatar: Put vode" prestigao je film "Ratovi zvezda: Buđenje sile" na listi ostvarenja sa najvećom zaradom u istoriji kinematografije i sada se nalazi na njenom četvrtom mestu.

Nastavak "Avatara" zaradio je 2,1 milijardu dolara na svetskim blagajnama, a po svemu sudeći, to nije konačan broj. Inače, "Buđenje sile" (2015) inkasiralo je 2,064 dolara u toku bioskopskog prikazivanja.

Džejms Kameron sada potpisuje tri od top četiri filma, budući da je i njegov "Titanik" (2,2 milijarde dolara) na trećem mestu iste liste, dok je originalni "Avatar" na prvom (2,89 milijardi dolara).

Njegov novi filmski poduhvat bio je vrlo rizičan, budući da je zbog vrtoglavih cena produkcije, "Put vode" morao da zaradi 1,5 milijardi dolara da bi studio bio "na nuli". 

Sada slavni reditelj očigledno može da odahne, budući da postoji velika mogućnost da "Put vode" prestigne čak i "Titanik".

Treći nastavak njegove nove franšize trebalo bi da bude prikazan 20. decembra 2024. godine, a u planu su i četvrti i peti. 

Komentari (0)

Kultura