Aktuelno iz kulture

Februarska nagrada Novog Sada uručena violinisti Stefanu Milenkoviću

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2023

-

13:41

Februarska nagrada Novog Sada uručena violinisti Stefanu Milenkoviću
Februarska nagrada Novog Sada uručena violinisti Stefanu Milenkoviću - Copyright Tanjug/Igor Stanić

veličina teksta

Aa Aa

Svetski poznatom violinisti Stefanu Milenkoviću, svečano je danas uručena Februarska nagrada za 2022. godinu, povodom Dana grada Novog Sada. 

Najviše gradsko priznanje Milenkoviću je dodeljeno za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad - Evropska prestonica kulture, kao i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja koja neguju i afirmišu klasičnu muziku. 

Milenković ističe da je ponosan na ovo priznanje i da je to dokaz da radi nešto dobro. 

"Smatram ovo samo početkom. Svako priznanje znači nešto, kao što sam i rekao, to je proces, nije destinacija i nije kratkoročan projekat. Ovo je stepenica i na neki način odskočna daska za dalje", rekao je Milenković. 

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglašava da je grad bogat onoliko koliko prijatelja ima, i najavljuje sklapanje novih sporazuma sa novim gradovima. 

"Danas smo na svečanoj Akademiji, dobitnik nagrade je svetski poznat čovek Stefan Milenković, muzičar koji je upravo odabrao i prepoznao Novi Sad kao grad koji je dobar za život, koji raste i razvija se", istakao je Đurić. 

Februarsku nagradu Skupština Grada Novog Sada dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura