Reflektor

Stefan Milenković prva zvezda Klasik festa u Pančevu

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2022

-

15:31

Stefan Milenković prva zvezda Klasik festa u Pančevu
Stefan Milenković prva zvezda Klasik festa u Pančevu - Copyright NS EPK Jelena Ivanović

veličina teksta

Aa Aa

Klasik fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, održaće se od 9. do 12. juna na nekoliko lokacija u Pančevu, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, a prva zvezda festivala je violinista Stefan Milenković.

Svečano otvaranje festivala biće održano 9. juna u 20h u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu, kada će biti izveden program "Oh, la la", u interpretaciji sastava koji čine Tanja Sonc - violina, Milena Lipovšek - flauta, Mihail Zuravlev - oboa, Ognjen Popović - klarinet, Boštjan Lipovšek - horna, i Uki Ovaskainen - klavir.

Na repertoaru će biti dela Sen-Sansa, Pulenka i Onslova.

Za 10. jun u 20h na istoj lokaciji, zakazan je program "Seksteti" sa delima Betovena i Čajkovskog, koji će izvesti trio Tanja Sonc - violina, Boštjan Lipovšek - horna i Mahir Kalmik - horna.

Narednog dana, 11. juna u 20h u Evangeličkoj crkvi A.V. u Pančevu nastupiće sastav Mina Gligorić, Katarina Jovanović - soprani; Nebojša Babić - bas; Mikhail Zuravlev, Bojan Pešić - oboe, i Ognjen Popović, Žoao Valinho - klarineti.

Poslednjeg dana festivala, 12. juna, publika će u Dvorani Kulturnog centra Pančeva moći da uživa u interpretaciji čuvenog dela "Carmina Burana" Karla Orfa, u izvođenju Stefana Milenkovića i sastava Camerata Academica Novi Sad.

Klasik Fest je nastao iz potrebe za isticanjem važnosti kamernog izvođenja muzike i s ciljem propagiranja kamerne muzike na ovim prostorima.

Svrha festivala je negovanje dobrog muzičkog ukusa građana Pančeva, pre svega mladih, i uživanje u vrhunskoj umetničkoj muzici.

Ulaz na prve tri večeri festivala je besplatan, dok se karte za poslednje veče prodaju po ceni od 800 dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura