Aktuelno iz kulture

Džejms Kameron "juri sam sebe" na listi filmova sa najvećom zaradom u blagajnama: "Put vode" prestigao "Titanik"

Komentari

Autor: Variety

20/02/2023

-

11:59

Džejms Kameron "juri sam sebe" na listi filmova sa najvećom zaradom u blagajnama: "Put vode" prestigao "Titanik"
Džejms Kameron "juri sam sebe" na listi filmova sa najvećom zaradom u blagajnama: "Put vode" prestigao "Titanik" - Copyright Tanjug/Vianney Le Caer/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Novi nastavak franšize "Avatar" Džejmsa Kamerona prestigao je film "Titanik" istog reditelja na listi filmova sa najvećom zaradom na bioskopskim blagajnama u istoriji kinematografije. 

"Put vode" sada se nalazi na trećem mestu, dok je ljubavna saga o potonuću prekookeanskog broda "pala" na četvrto.

"Avatar 2" zaradio je 2,2433 milijarde dolara širom sveta, dok je "Titanik", čija je remasterizovana verzija u čast 25. godišnjice ponovo u bioskopima, inkasirao 2,2428 milijardi dolara.

Veću zaradu od filma "Put vode" ostvarili su samo originalni "Avatar" (2,92 milijarde dolara) i "Osvetnici: Kraj igre" (2,7 milijardi dolara).

"Džejms Kameron nastavlja da juri sam sebe na listama o blagajnama. Očigledno zna kako da angažuje modernu publiku", rekao je za Variety Šon Robins, glavni analitičar portala BoxOfficePro.

Procenjuje se da su "Disney" i "20th Century" uložili oko 460 miliona dolara u produkciju i promociju "Avatar: Put vode", što ga čini jednim od najskupljih filmova svih vremena.

Treći nastavak trebalo bi da se nađe u bioskopima 2024, a narednih godina u planu su još tri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura