Aktuelno iz kulture

Rolingstonsi i Bitlsi zakopavaju ratne sekire: "Šuška se" da slavni muzičari zajedno rade na novom albumu

Komentari

Autor: Variety

23/02/2023

-

08:06

Rolingstonsi i Bitlsi zakopavaju ratne sekire: "Šuška se" da slavni muzičari zajedno rade na novom albumu
Rolingstonsi i Bitlsi zakopavaju ratne sekire: "Šuška se" da slavni muzičari zajedno rade na novom albumu - Copyright AP/Chris Pizzello, AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Gotovo 60 godina nakon prvog susreta, Rolling Stones i dvojica članova grupe Beatles navodno ponovo sarađuju. 

Variety "iz nekoliko izvora" saznaje da je Pol Mekartni snimio bas deonice za predstojeći projekat "Stonsa", u kom će navodno učestvovati i Ringo Star.

Snimanje je završeno u Los Anđelesu i mada nije poznato u koliko pesama učestvuju Bitlsi, zna se da je album u završnim fazama produkcije. 

Frontmen Mik Džeger rekao je pre dve godine da je "mnogo pesama završeno", dok je Kit Ričards u novogodišnjoj objavi na Instagramu najavio da "stiže nova muzika".

Stonsi nisu objavili novi album sa originalnim materijalom još od "A Bigger Bang" iz 2005.  ali već godinama rade na novim pesmama. Selekciju obrada bluz muzike pod nazivom "Blue & Lonesome" objavili su 2016. 

Poznato je i da je Čarli Vots, bubnjar Stonsa koji je preminuo 2021. u 80. godini života, pre smrti snimio svoje deonice za mnoge nove pesme, koje će verovatno naći mesto na albumu.

Ovo neće biti prvi put da Bitlsi i Stonsi sarađuju, iako je najveće grupe u istoriji rokenrola pratio glas da su nepomirljivi rivali. Džon Lenon i Mekartni pevali su prateće vokale za singl Rolling Stones "We Love You" 1967, a iste godine Brajan Džouns svirao je saksofon u pesmi "You Know My Name (Look Up the Number)" Bitlsa.

Jedni drugima su odali počast i na naslovnicama albuma koje su objavili iste godine - "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band" i "Their Satanic Majesties Request".

Ipak, umeli su i da žestoko kritikuju jedni druge. Ne tako davno, Mekartni je izjavio da su Stonsi "Bluz kaver bend" i muziku koju su pravili Bitlsi nazvao "svestranijom" od njihove. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura