Aktuelno iz kulture

Milica Gojković o glumi i seriji "Južni vetar": Šanse se rađaju tako što ih ne propuštaš - gruneš, pa šta bude

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2023

-

10:56

Milica Gojković o glumi i seriji "Južni vetar": Šanse se rađaju tako što ih ne propuštaš - gruneš, pa šta bude
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Milica Gojković u novoj sezoni hit serije "Južni vetar - Na granici" igra dve uloge - sestre bliznakinje Jovanu i Bojanu, novinarke koje su naizgled vrlo slične, ali se razliku u načinu razmišljanja.

Prema njenim rečima, u trenutnoj serijskoj ponudi u Srbiji "svaki ženski lik je strašno dragocen", a u prethodnoj sezoni "Južnog vetra" njene koleginice su "od nekih malih uloga napravile ogromnu stvar". 

"Na talasu Jovane Stojiljković i Tamare Krcunović dolaze i moja dva lika", istakla je glumica.

Gojković je navela i da u novoj sezoni "Južnog vetra" ženski likovi nisu samo u fikciji, "već su bar a bar sa muškarcima i imaće vrlo važnu ulogu". 

Prema njenim rečima, dobro je na koji način se produkcija "Južnog vetra" odnosi prema seriji, koja je akciona, "što je jako teško snimati".

"Potrebno je mnogo novca i truda. Deluju kao jako dobro uigrana ekipa i u skladu sa tim je i rezultat tako dobar", ocenila je Gojković u intervjuu za Tanjug Reflektor.

Primetivši da je u domaćoj produkciji "uvek trenutak da se ponude dobre ženske uloge", Gojković je dodala da još uvek ne može dokučiti zašto to nije tako.

Prema njenim rečima, kod nas krene talas serija istog žanra, i "čini se da još nismo habri da izađemo iz kruga u kome smo sad".

"Strašno je važno da se pojavi serija u kojoj ćemo imati ženu kao glavnog lika", naglasila je Gojković.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Mladi glumci bi trebalo da pre svega rade na tome da se oslobode, i da sve što su učili prikupe i u datom trenutku daju sve od sebe.

"Tako se rađaju šanse - time što ih ne propuštaš, gruneš pa šta bude biće. Stvar je u želji, da znaš šta radiš, da te ne obuzme strah, da pokažeš svoj dar", rekla je glumica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura