Aktuelno iz kulture

Luke Black: Podrška Konstrakte mi je bila najveći vetar u leđa

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2023

-

16:40

Luke Black: Podrška Konstrakte mi je bila najveći vetar u leđa
Luke Black: Podrška Konstrakte mi je bila najveći vetar u leđa - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Muzičar i srpski predstavnik na ovogodišnjoj Evroviziji Luke Black izjavio je danas da mu je podrška prošlogodišnje pobednice Konstrakte bila najveći vetar u leđa.

On je za Tanjug istakao da nije navikao na nastupe na velikoj bini i da je Konstrakta tačno znala kako se on sada oseća.

"Nisam dobio od publike najviše glasova, niti od žirija, tako da zapravo nisam ni verovao u pobedu. Mislim da od mene postoje mnogo bolji performeri. Ja samo nisam nastupao mnogo dugo, ali znam da sam jako disciplinovan što se tiče svega, tako da ću svakim danom da radim sve više i više i onda ću biti bolji od svih", rekao je Blek.

Kako je rekao, utisci mu se polako sležu i dodao da odmah kreće sa pripremama za Liverpul.

Mladi Luka Ivanović poznatiji po scenskom imenu Luke Black predstavnik je Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji. Publika i stručni žiri odabrali su njegovu pesmu "Samo mi se spava" za najveće muzičko takmičenje na svetu koje će se održati u maju u Liverpulu. 

Uspešan je kantautor, a komponuje još od 2005. godine. Učestvovao je na Grooveland festivalu 2014. gde su ga primetili skauti studija Universal Music i omogućili mu da se usavršava u Londonu. 

Snimio je pet singlova na engleskom jeziku, a manje je poznato da je želeo da predstavlja Srbiju i na Evroviziji 2016. godine. 

"Samo mi se spava" je pesma na kojoj je sa prijateljima Majedom Kfurijem i Benom iz sastava Comanavago radio još od 2020. godine.
"Iskreno, neko vreme sam je ostavio na miru. Na kraju sam je završio zajedno sa Milovanom Boškovićem iz Zemlje Gruva, neposredno pre roka za prijavu za Pesmu za Evroviziju", ispričao je Luka za ESC Younited.

Opredelio se i za neobičan marketinški pristup i na promotivnim fotografijama pozirao sa jastogom, onako kako bismo tog ljuskara možda videli na nekoj postavci Salvadora Dalija, pa je čak s jednim na povocu šetao beogradskim ulicama.

Budući da je izjavio da ima još mnogo završenih pesama i da planira da ih objavljuje nakon učešća u "Pesmi za Evroviziju", izvesno je da ćemo njegove najbolje performanse tek viđati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura