Aktuelno iz kulture

Isidora Janković: Serija "Beležnica profesora Miškovića" uvodi lik Nikole Tesle

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2023

-

10:33

Isidora Janković: Serija "Beležnica profesora Miškovića" uvodi lik Nikole Tesle
Isidora Janković: Serija "Beležnica profesora Miškovića" uvodi lik Nikole Tesle - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Druga sezona serije "Beležnica profesora Miškovića" od 14 epizoda u produkciji Telekoma Srbija i Košutnjak Filma, uveliko se prikazuje na Superstar kanalu.

U drugoj sezoni, junaci serije prate tragove širom Srbije, otkrivajući njene mistične delove i karakteristike i nastavljaju svoju potragu za tajnom skrivenom u beležnici. Nove epizode snimane su u Viminacijumu, Titelu, Đerdapu, dok je glavna lokacija bila planina Rtanj.

Ključna tema nastavka serije su natprirodne pojave, a gledaoci će imati uvid i u privatne odnose junaka koji tokom raznih događaja koje proživljavaju. Kao i u prvom delu, i nastavak "Beležnice profesora Miškovića" prati pokušaje glavnih likova da reše misteriozne pojave koje u sebi nose mnogo ozbiljnije klice i odgovore na pitanja o elementarnim stvarima našeg postojanja.

Pored Anice Dobre i Svetozara Cvetkovića, glumačku ekipu čine Momčilo Otašević, Aleksandar Srećković Kubura, Isidora Građanin, Tijana Čurović, Danica Radulović, Miloš Samolovi drugi. 

Među njima je i glumica Isidora Janković koja tumači lik mlađe verzije Danice, majke glavnog protagoniste Boška (Momčilo Otašević), koji kasnije otkriva stvari koje su njegovi roditelji krili od njega.

"Danica je tajanstvena osoba koja kao majka mora da se suočava sa svojim odlukama i tegobama koje donosi brak i odrastanje jedinca. U drugoj sezoni postane malo žustrija, malo više uzima stvari u svoje ruke. U prvoj sezoni je bila pasivnija", rekla je glumica. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njenim rečima, gledaoce su seriji najviše privukli pitanja i zagonetke, istorijske događaje koji jesu delom fantazija i fikcija, a druga sezona je najzanimljivija po novom liku Nikole Tesle "koji je naš najmističniji istorijski lik". 

O reditelju Miroslavu Lekiću, Janković kaže da je "divan, fantastičan čovek" i da joj je kao mladoj glumici velika čast raditi sa tako iskusnim čovekom, koji je na snimanju "znao šta hoće tačno, osetila se njegova energija i ljubav koju je uložio".

Nastavak serije "Beležnica profesora Miškovića" prikazuje se svakog radnog dana od 21h, na Superstar kanalu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura