Aktuelno iz kulture

Prvi veliki koncert benda Nataleé u Domu omladine Beograda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/03/2023

-

16:54

Prvi veliki koncert benda Nataleé u Domu omladine Beograda
Prvi veliki koncert benda Nataleé u Domu omladine Beograda - Copyright Marko Dasic

veličina teksta

Aa Aa

Bend Nataleé, jedna od najsnažnijih pojava na domaćoj sceni, imaće 12. maja prvi veliki koncert, u Domu omladine Beograda, u sali Amerikana.

Bend Nataleé će nastupiti u punom, sedmočlanom sastavu predvođenim Natalijom Rajković i doneće spoj žičanih instrumenata, modernog bita i bras sekcije. Ovaj koncert dolazi nakon četiri godine vrednog rada, iz kog se rodio album prvenac pod nazivom "Osvesti se".

Promo

 

Pre Nataleé nastupa predivan bend iz Niša po imenu Toxirro, koji će biti otkriće domaće scene i čija je liderka Tamara Stojanović.

Prvi veliki koncert benda Nataleé u Domu omladine Beograda predstavljaće ujedno i simbolični završetak ciklusa kojim se bend oprašta od nečeg starog i ide u susret novim singlovima sa budućeg drugog albuma. Album prvenac "Osvesti se" bend je objavio u decembru 2021. godine za izdavačku kuću Glitch Records. 

Ovaj sastav izdvaja "live loop performance" koncept, koji podrazumeva da se zvuk na svakom koncertu menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju. Zvuk koji Nataleé bend donosi ne može biti klasifikovan pod određeni muzički žanr, jer kombinuju žičane instrumente sa modernim matricama, kao i snažnim ženskim glasom i tekstovima Natalije Rajković.

Sastav Nataleé čine: Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Luna Škopelja (bek vokal i klavijatura), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara), Lazar Odalović (solo gitara), Dušan Murišić (truba) i Andrija Petrović (trombon).

Ovaj sastav je nastao u decembru 2018. godine, a onda je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka live verzije pesme "Brat" u Sofar produkciji zadobio mnogo simpatija publike. 

Pored mnogobrojnih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju Bunt Rok Festival gde je promovisao novu pesmu "Prvi plan" i sa njom osvojio drugo mesto. Iste godine, tokom leta, bend učestvuje na više festivala: Beer fest, Rock Village, Outhide, Valjevski festival filma i San Derven. 

Početkom 2020. godine potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Glitch Records i objavili prvi singl "Bebo". Zahvaljujući odličnoj saradnji između autora, interpretatora i izdavača na Glitch Session-u objavljuju još jednu live verziju pesme "Bebo" i na istom nastupu po prvi put obelodanjuju projekat "Osvesti se / Ćao".

Bend trenutno aktivno nastupa širom zemlje, a u planu za sledeću godinu je i evropska turneja. Nataleé je i jedan od tri nominovana izvođača iz Srbije u HEMI muzičkim nagradama, koje imaju za cilj da podrže bendove koji su spremni za internacionalnu karijeru.

Ulaznice po ceni od 1.200 dinara su dostupne na blagajni Doma omladine Beograda i ostalim Ticket Vision blagajnama, kao i onlajn.

Komentari (0)

Kultura