Aktuelno iz kulture

Objavljen trejler za dokumentarac o Vudstoku 1999: Kako se veliko slavlje harmonije pretvorilo u totalni haos?

Komentari

Autor: Headliner

08/07/2021

-

19:26

Objavljen trejler za dokumentarac o Vudstoku 1999: Kako se veliko slavlje harmonije pretvorilo u totalni haos?
Vudstok 99 - Copyright AP/DAVE DUPREY

veličina teksta

Aa Aa

Objavljen je trejler za dokumentarni film u produkciji HBO Max "Woodstock 99: Peace, Love and Rage", prenosi portal Headliner.rs. U pitanju je priča o neviđenom haosu koji se dogodio na ovom festivalu i u samom opisu filma postavlja se pitanje: "Kako se veliko slavlje harmonije pretvorilo u totalni haos?"

Ovaj dokumentarac, u režiji Gereta Prajsa, prati događaje sa Vudstoka održanog od 22. do 25. jula 1999. godine u udaljenoj bivšoj vazduhoplovnoj bazi u saveznoj državi Njujork.

Festival je bio drugi najveći muzički festival posle Vudstoka iz 1994, koji je pokušao da imitira izvorni festival održan 1969.

Vudstok 1999. je održan u trajanju od četiri dana pred nešto više od 400.000 posetilaca, ali je na kraju okarakterisan kao festival nasilja, seksualnih napada, optužbi za silovanje, pljačku, vandalizam i požare.

Dokumentarac ispituje kako se festival srušio pred težinom sopstvene pogrešne ambicije, a uključuje intervjue s organizatorima festivala, Majklom Langom i Džonom Šerom, kao i sa muzičarima, kao što su Moby, The Roots ’Black Thought, Kornov Džonatan Dejvis i članovi The Offspringa.

Film je deo nove mrežne dokumentarne serije "Music Box", koju producira Bil Simons.

Komentari (0)

Kultura