Aktuelno iz kulture

Uz spektakularni vatromet počela Exit magija: Vreme je za povratak životu, slobodi i ljubavi

Komentari

Autor: 24sedam, Euronews Srbija

09/07/2021

-

01:25

Uz spektakularni vatromet počela Exit magija: Vreme je za povratak životu, slobodi i ljubavi
24sedam/Katarina Mihajlović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Velikim, tradicionalnim vatrometom zvanično je i počelo veliko slavlje Exita, proslava 20. rođendana dvostrukog evropskog festivalskog šampiona.

Ceremonija otvaranja pod nazivom "Lets Celebrate Life" počela je 30 minuta posle ponoći uz performans, plesače, neočekivane scenske i vizuelne sadržaje.

Sa bine su publiku pozdravili osnivač festivala Dušan Kovačević i glumica Miona Marković koji su poručili da je vreme za povratak životu, slobodi i ljubavi, i da to niko ne može da nam oduzme.

Svoje hitove potom je na Petrovaradinsku tvrđavu doneo DJ Snake, a program prve večeri na Main stage nastaviće Roni Size i zaključiti Koven.

24sedam/Katarina Mihajlović

 

Kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi bile su otvorene od 19 časova, a publika je nasmejanih lica jedva čekala da uđe i započne svoju festivalsku avanturu.

Ljubitelji muzike stigli su u Novi Sad iz čak 70 zemalja, a najviše njih ovog puta došlo je iz Nemačke i Francuske, kako bi uživali u prvom velikom muzičkom događaju koji se dešava u Evropi i šire nakon početka pandemije.

24sedam/Katarina Mihajlović

Publiku pozdravili osnivač festivala Dušan Kovačević i glumica Miona Marković

"Hej EXIT pleme! Festivalske kapije su otvorene i vrlo brzo, nakon svega što smo prošli, ponovo ćemo biti zajedno u našoj voljenoj Tvrđavi. Verujem da ćemo svi morati da protrljamo oči kako bismo bili sigurni da ne sanjamo.Već mogu da osetim da će nas energija svih nas ujedinjenih vinuti u višu dimenziju postojanja.

Pripremite se za doživljaje koji nikada do sada niste imali. Pripremite se za to da promenite vaše živote na bolje. Zaboravimo naše strahove i strepnje, otvarajući se za energiju slobode i veru da kada smo ujedinjeni možemo sve. Da možemo promeniti svet", uputio je poruku gostima festivala osnivač i direktor Dušan Kovačević, koji je ranije tokom dana govorio i za Euronews Srbija.

Čast da otvori Main stage imao je mladi bend "Nemi pesnik", a onda je binu preuzela muzička kraljica trepa iz Slovenije.

"Novi Sade! Presećna sam što sam tu i što ste ispred mene! Ako zaplačem, vi ste krivi", poručila je sa glavne bine Senidah i nije bilo potrebno mnogo, a publika je bila gotovo u transu, preneli su atmosferu reporteri portala 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović

Senidah: Ako zaplačem, vi ste krivi...

U publici je bila većina mlađih generacija, no bilo je i onih starijih. Ništa manje dobra atmofsera nije bila ni tokom nastupa popularnog benda "Buč Kesidi", a potom je Main stageom zavladao najpopularniji pank rok bend u regionu "Hladno pivo".

Mile Kekin i ekipa pozdravili su publiku Exita koja je bila vidno željna dobre svirke i gitarskog zvuka koji je odzvanjao Petrovaradinskom tvrđavom.

Kako prenosi portal 24sedam, od prvih taktova pesme "Šamar" sve je vrvelo od sjajne energije koja je već uveliko poznata kada je u pitanju ova zagrebačka grupa.

24sedam/Katarina Mihajlović

Mile Kekin i ekipa napravili odličnu atmosferu prve festivalske večeri

Iz organizacije festivala, kako su ranije naveli, prvi utisci su veoma pozitivni, da za sada sve protiče u najboljem redu, a da najveću posećenost očekuju trećeg dana kao i ranijih godina.

Prema njihovoj proceni, kroz Egzitovu kapiju za jedno veče trebalo bi da prođe oko 40.000 ljudi, što je samo za 10.000 manje u odnosu na prethodne godine.

Festival se održava uz sve epidemiološke mere, što podrazumeva i da posetioci moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR ili brzi antigenski test, a kako kažu organizatori, prvog dana brzim antigenskim testom testiralo se više od 4.000 ljudi i svi su bili negativni

Komentari (0)

Kultura