Aktuelno iz kulture

Miljan Beloica: Tango Opera "Marija iz Buenos Airesa" ima jak emotivni naboj

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2023

-

11:08

Miljan Beloica: Tango Opera "Marija iz Buenos Airesa" ima jak emotivni naboj
Miljan Beloica - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Tango opera "Marija iz Buenos Airesa" Opere Nova iz Kragujevca igraće se 2. aprila u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Producent predstave Miljan Beloica je rekao da su tragajući došli do interesantnu tango operu čija forma im je zagolicala maštu, kako bi izgledala u njihovom izvođenju.

"Iskren da budem, u početku smo potcenili to delo, mislili smo da se radi o tangu, neki argentinski melos, međutim kako smo dalje istraživali shvatili smo da u rukama imamo remek-delo", rekao je Beloica.

Printscreen

 

Prema njenogovim rečima, "Marija iz Buenos Airesa" je najznačajnije delo koje je napisao Astor Pjacola, koje kao tango opera predstavlja "mnogo više od plesa i  muzike".

Beloica je ocenio da Pjacolino delo predstavlja perfsonifikaciju društva osiromašenog duha, koje ne vodi puno računa o umetniku, nastoji da prikaže probleme i ponudi nadu da nešto može da bude bolje.

"Publika "može očekivati jak emotivni naboj. Sigurni smo da ćemo to preneti na publiku i da će to poneti sa sobom i dugo o tome pričati", rekao je Beloica.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Na sceni će tokom izvođenja tango opere biti 27 članova ansambla, izvođača i drugih, koji će prilagođeni kompaktnoj sceni dočarati argentinski ambijent.

Opera Nova Kragujevac je mlada organizacija osnovna 2018. godine sa velikim, ambicioznim planom da u Kragujevcu osnuju opersku scenu, podsetio je Beloica.

To je u početku bila nemoguća misija, jer se krenulo ni iz čega, a prve predstave su izvedene u Knjaževsko srpskom teatru.

"Prethodno smo producirali tri barokne opera, a ovaj put će u Beogradu imati priliku da vide jedno značajno delo i mladu organizaciju koja želi novim operskim pristupom da pozove publiku"; zaključio je Beloica.

Komentari (0)

Kultura