Aktuelno iz kulture

Potraga za identitetom: Nagrađivani film "Kristina" otvara Martovski festival

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2023

-

08:34

Potraga za identitetom: Nagrađivani film "Kristina" otvara Martovski festival
Potraga za identitetom: Nagrađivani film "Kristina" otvara Martovski festival - Copyright Printscreen YouTube/Festival autorskog filma

veličina teksta

Aa Aa

Projekcija nagrađivanog filma "Kristina" otvoriće 70. Martovski festival 28. marta u velikoj sali Doma omladine, najavili su organizatori.  

Film prikazuje izuzetno lepu ženu srednjih godina koja pokušava da razume svoju prošlost i svoj identitet koristeći alternativne metode i terapije, u nadi da će tako pronaći smisao svog života, odgonetnuti porodične odnose i razumeti svoj duboki osećaj tuge i usamljenosti.

Ovo ostvarenje je u 2022. godini osvojilo više međunarodnih nagrada i priznanja, uključujući nagradu za najbolji prvi film na festivalu FIDMarseille, nagradu za najboljeg evropskog reditelja u usponu na Festival de Sevilla u Španiji, dve nagrade, za najbolji domaći i najbolji međunarodni film na Merlinka Festivalu i specijalno priznanje mladog žirija na festivalu Muestra de Sine de Lanzarote.

Film je izglasan kao treći najbolji domaći film u 2022. od strane grupe kritičara portala Filmoskopija.

U 2023. godini filmu predstoji ništa manje uzbudljiv festivalski život, otvaranje nekih novih kontinenata i kandidature za neke od najprestižnijih evropskih nagrada.

Režiju filma potpisuje Nikola Spasić, a scenario Milanka Gvoić, koji su ujedno i producenti filma. Direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna protagonistkinja filma Kristina Milosavljević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura