Aktuelno iz kulture

Nataleé najavila novu eru zvuka: Objavljen spot za pesmu "Rolam"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2023

-

15:05

Nataleé najavila novu eru zvuka: Objavljen spot za pesmu "Rolam"
Nataleé najavila novu eru zvuka: Objavljen spot za pesmu "Rolam" - Copyright Printscreen YouTube/Nataleé

veličina teksta

Aa Aa

Srpska muzičarka Nataleé izbacila je novi singl i spot za  r’n’b/hip-hop pesmu "Rolam" koja je nastala kao plod jam sesije sa ekipom okupljenom oko Nataleé stvaralaštva.

Ideju za muziku povela je Nataleé sa gitaristom benda Lazarom Odalovićem, koji je za ovo izdanje pokazao svoje multimedijalne sposobnosti, imajući u vidu da potpisuje aranžman, produkciju muzike i montažu spota. Izvršnu produkciju i tripozni hip-hop zvuk potpisuje producent A.N.D.R,, na čijoj je numeri "Zli Sni", sa njegovog prvog albuma, Nataleé gostovala.

"Zvuk koji sam tražila dugo, napokon sam pronašla u saradnji sa A.N.D.R., te je pesma 'Zli Sni' bila prekretnica za zvuk koji slušate danas. Za ’Rolam’ i sva buduća izdanja želja mi je da se aranžerski i produkcijski približim svojim muzičkim inspiracijama – H.E.R., Jorji Smith i ostalim soulful izvođačima. Jako sam zahvalna svim ljudima koji sa mnom nesebično kroje ovu stvaralačku priču i jedva čekam sve evolucije", ističe Nataleé.

U stvaranju nove pesme učestvovala je i Luna Škopelja, stalna članica benda Nataleé, koja je aranžirala i snimila bek vokale, upotpunjući zvuk za kojim je kantautorka tragala. Gost na vokalu je i lider benda Retrospektiva i najbaršunastiji muški glas domaće scene – Aleksandar Stevanović Kića. Na adlibovima možete čuti muzičarsku saradnicu iza scene – Sonju Denda. Spot za pesmu "Rolam" potpisuje Marija Antić, Natalijina dugogodišnja saradnica, prijateljica i rediteljka u usponu.

Podsećamo, Nataleé ima svoj prvi samostalni koncert u Domu omladine Beograda 12. maja.

"Nataleé je jedna od najsnažnijih novih pojava na našoj muzičkoj sceni – kao pevačica, pesnikinja i, uopšte, kreativno žensko biće. Sa svojim sjajnim bendom već se dokazala u autorskom pop-reggae žanru, uz uplive hip hopa i nekog čudnog bluesa, primerenog ovom dobu, sa izuzetno angažovanim tekstovima, u kojima nema ničeg parolaškog – samo mnogo toga proživljenog. Nije nam teško da potpišemo da je Nataleé definitivno buduća zvezda" napisao je ranije muzički kritičar i glavni i odgovorni urednik programa DOB-a Dragan Ambrozić.

Karte za koncert 12. maja mogu se kupiti na blagajni DOB-a, kao i putem tickets.rs.

Komentari (0)

Kultura