Aktuelno iz kulture

Kad je Ričard Barton bio Tito: "Planule" karte za premijeru predstave "Bilo jednom na Brijunima"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/03/2023

-

13:32

Kad je Ričard Barton bio Tito: "Planule" karte za premijeru predstave "Bilo jednom na Brijunima"
Kad je Ričard Barton bio Tito: "Planule" karte za premijeru predstave "Bilo jednom na Brijunima" - Copyright Dejan Jevremović

veličina teksta

Aa Aa

Nova predstava "Bilo jednom na Brijunima" premijerno će se odigrati 7. aprila u Bitef teatru, a zbog velikog interesovanja publike, reprize su zakazane za 8. i 12. april, najavili su producenti predstave.  

Legendarne likove - Ričarda Bartona, Josipa Broza Tita, Elizabet Tejlor i Jovanku Broz pred publiku donose Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović i Sanja Marković, a prema tekstu i u režiji Kokana Mladenovića. "Bilo jednom na Brijunima" istražuje događaje i odnose između ove četiri ikone tog vremena prilikom njihovog susreta 1971. godine.

Dejan Jevremović

 

Povod za zajednički boravak na Brionima bilo je snimanje filma "Sutjeska" u kojem je glavnu ulogu, maršala Tita, tumačio upravo Ričard Barton.

Podaci o susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. 

Svi ovi materijali poslužili su kao inspiracija i građa za predstavu.

Dejan Jevremović

 

Ostatak autorskog tima predstave čine dramaturg Dimitrije Kokanov, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Aleksandra Pecić Mladenović, koreograf Andreja Kulešević, organizator Jovan Todorovski.

Karte za 7. i 8. april već su rasprodate.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura