Reflektor

"Handke projekat" otvara Hartefakt Festival u Bitef Teatru

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

02/06/2022

-

16:52

"Handke projekat" otvara Hartefakt Festival u Bitef Teatru
Luc Valigny/Hartefakt Festival/Promo - Copyright Luc Valigny/Hartefakt Festival/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Hartefakt Festival će 9. juna na sceni Bitef Teatra otvoriti premijera "Handke projekta", dok će 11. juna premijerom "Našeg sina" Hartefakt publici otvoriti vrata novog pozorišnog i scenskog prostora u samom srcu grada.

"Handke projekat" ili "Pravda za Piterovu ludost" autora Jetona Neziraja i rediteljke Blerte Neziraj je predstava koja istražuje lako narušivu ravnotežu između slobode govora, umetnosti i društvene odgovornosti pozorišta, a kroz prizmu opusa kontroverznog književnika i nobelovca Petera Handkea.

U predstavi igraju Arben Bajraktaraj (FR), Ejla Bavćić (BiH), Adrian Morina (RKS), Klaus Martini (IT), Verona Koxha (RKS), Anja Drljević (MNE).

"Handke projekat" će se izvoditi 9. i 10. juna na sceni Bitef Teatra.

Milena Arsenić/Hartefakt Festival/Promo

Zvezde predstave "Naš sin"

Premijerom "Našeg sina" 11. juna, Hartefakt počinje novu pozorišnu sezonu na specifičnoj lokaciji - u porodičnom stanu, u zgradi na adresi Bulevar Despota Stefana 7.

Reč je o autorskom projektu reditelja i pisca Patrika Lazića, koji nam preispitujući sopstveni seksualni identitet, donosi priču o suočavanju sa porodičnom istorijom, nezalečenim ranama i (ne)prihvatanju odgovornosti za njih. Između četiri zida jednog beogradskog stana publika će biti u prilici da izbliza razotkriva tajne, odnose i traume jedne naizgled obične porodice.

U predstavi igraju Dragana Varagić, kao Mama, Aleksandar Đinđić - Otac i Amar Ćorović, koji tumači ulogu Sina.

"Naš sin" će se igrati 11, 12, 17. i 18. juna u okviru prvog dela Hartefakt Festivala. Za drugi deo Hartefakt Festivala koji je planiran tokom EuroPride 2022, pored "Našeg sina" predviđena su i druga gostovanja

Hartefakt Festival je osnovan 2016. godine sa idejom promocije savremene društveno angažovane umetnosti kroz pozorišno stvaralaštvo. Kao organizacija čije su vrednosti otvorenost, negovanje različitosti i preispitivanje postojećih uverenja Hartefakt Festival je jedan od oblika kroz koji se vrednosti u koje verujemo manifestuju okupljanjem umetnika kao kreatora društvenih promena, navodi se u saopštenju organizatora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura