Aktuelno iz kulture

"Naš sin" Patrika Lazića: Predstava sa scenama iz svih naših života

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/04/2022

-

12:49

"Naš sin" Patrika Lazića: Predstava sa scenama iz svih naših života
"Naš sin" Patrika Lazića: Predstava sa scenama iz svih naših života - Copyright Hartefakt fond

veličina teksta

Aa Aa

Hartefakt je započeo produkciju nove predstave "Naš sin" čija se premijera očekuje u prvoj polovini juna.

"Naš sin" je autorski projekat reditelja Patrika Lazića, a u predstavi igraju Dragana Varagić, Amar Ćorović i Aleksandar Đinđić. Ovaj autorski projekat u fokus stavlja preispitivanje porodičnih odnosa, pitanja seksualnosti i pripadanja.

"Poigravajući se sopstvenim autobiografskim elementima i svoje porodice, na ivici istine i fikcije, primenjujem dostupne psihološke i `parapsihološke teorije` u pokušaju shvatanja formiranja seksualnog identiteta koji danas živim. Kroz obilje smeha, ironije i šale na sopstveni račun, pružamo gledaocima intimno pozorišno iskustvo u netradicionalnom scenskom prostoru, u kome prisustvuju fiktivnom susretu majke, oca i sina. Tu se svode računi i propituju (ne)izlečene rane,  (ne)zadovoljene potrebe i strahovi", navodi reditelj Patrik Lazić.

Programska urednica Hartefakta i dramaturškinja Biljana Srbljanović navodi da je reč o uzbudljivom početku nove Hartefaktove sezone koja preispituje pitanja identiteta.

"Intimistička, iskrena, poetična, duhovita i na trenutke tragična priča o roditeljima koji duboko u sebi ne nalaze načina da prihvate identitet svog gej sina, iako misle da su pokušali sve, ipak ostaju zatočenici uslovljene ljubavi, na koju su jedino spremni. Autorski projekat Patrika Lazića, jednog od najdarovitijih reditelja mlađe generacije, predstavlja ozbiljan umetnički korak dalje - u tekstu koji nastaje iz stvarnosti, spajaju se scene iz svih naših života. Priča počinje kao stotine drugih priča, jer to i jeste, u njoj smo svi mi", navodi Biljana Srbljanović.

Preporuka za vas

Otvoren Hartefaktov konkurs za najbolji dramski tekst:  Nemojte da se, kojim slučajem, usudite da budete obični

Komentari (0)

Kultura