Aktuelno iz kulture

Još nije vreme za penziju: Klint Istvud se navodno sprema da režira svoj poslednji film

Komentari

Autor: Collider

31/03/2023

-

15:01

Još nije vreme za penziju: Klint Istvud se navodno sprema da režira svoj poslednji film
Klint Istvud - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posle gotovo šest decenija karijere i gotovo 50 filmova koje je potpisao kao glumac i reditelj, deluje da Klint Istvud nije spreman da ode u penziju dok ne završi barem još jedan film.

On je počeo režiranje svog, kako navodi portal DiscussingFilm, "poslednjeg" filma pod okriljem studija Warner Bros za koji je ekskluzivno režirao još od ostvarenja "Gran Torino" 2008. 

Ipak, Collider piše da čelnik tog studija Dejvid Zaslav prošle godine nije bio tako prijateljski naklonjen prema Istvudu, budući da je doveo u pitanje rasuđivanje onih koji su dali zeleno svetlo za rediteljev projekat "Cry Macho". 

"Ne dugujemo nikome usluge", rekao je on tada, kritikujući odluku da se nekomercijalan film nađe u bioskopima samo zato što je reč o projektu Klinta Istvuda. 

Šuška se da je film koji je učinio da studio okuša sreću sa Istvudovom idejom triler radnog naziva "Jurror #2". Ostvarenje navodno govori o porotniku na suđenju zbog ubistva, koji uviđa da je možda i on sam kriv za ono što se dogodilo i nalazi se u dilemi da li da se preda ili da manipuliše svoje kolege, kako bi se izvukao.

Istvud piše scenario i režira film, ali nije poznato da li će u njemu i glumiti niti da li je zaista reč o njegovom poslednjem projektu. Glumac i reditelj, inače, ima 93 godine, a ovo će biti 40. film koji je režirao.

"Cry Macho" nije oduševio kritičare

Istvud se ne zaustavlja ni nakon što je njegov poslednji film "Cry Macho" u kom igra i glavnu ulogu dobio loše ocene kritičara. On je lično bio vezan za taj projekat zasnovan na knjizi koju je želeo da ekranizuje još od osamdesetih godina. 

Tanjug/AP/Eric Risberg

 

Tada je mislio da je premlad za tu ulogu i želeo je da je poveri Robertu Mičamu, ali je sudbina htela da se na kraju baš on nađe u cipelama glavnog junaka, vremešnog Majka Majloa, bivše zvezde rodea.

"'Ne izgledam kao u dvadesetim, pa šta?' To samo znači da mogu da igram još interesantnije likove", rekao je svojevremeno Istvud za Los Anđeles tajms.

"Oduvek sam mislio da ću se vratiti tome. Jednog dana sam samo osetio da je vreme da se vratim. Zabavno je kad je nešto baš u skladu s vašim godinama, pa ne morate da se trudite da budete stariji", kaže Istvud.

Doduše, on i inače ne mora da se trudi kada je gluma u pitanju, jer mu prirodno ide od ruke.

"Nikad nisam mislio da je gluma neki intelektualni sport. Ne želite da preterano analizirate nešto", izjavio je Istvud. 

Ipak, priznaje da zbog godina ponekad mora da pauzira.

"Šta dođavola još radim u svojim devedesetim? Hoće li ljudi početi da bacaju paradajz na mene? Došao sam do tačke u kojoj sam se pitao da li je bilo dosta, ali ne i do tačke u kojoj sam procenio da jeste. Ako negde omanete, reći će vam vrlo brzo", rekao je glumac i reditelj.

Komentari (0)

Kultura