Aktuelno iz kulture

Kritičari novom Netfliksovom projektu dali gotovo savršenu ocenu: U čemu je tajna uspeha serije "Beef"

Komentari

Autor: Independent

12/04/2023

-

09:28

Kritičari novom Netfliksovom projektu dali gotovo savršenu ocenu: U čemu je tajna uspeha serije "Beef"
Kritičari novom Netfliksovom projektu dali gotovo savršenu ocenu: U čemu je tajna uspeha serije "Beef" - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Posle uspeha serije "Squid Game", Netfliks je otvorio vrata mnogim projektima iz Južne Koreje, koje je publika uglavnom s dobrodošlicom dočekala. Međutim, kada je reč o najnovijoj seriji po imenu "Beef", podjednako su oduševljeni i kritičari, koji su joj doneli praktično savršenu ocenu na platformi "Rotten Tomatoes".

"Beef" je humoristična serija od deset epizoda koja je na platformi dostupna od prošlog četvrtka, a govori o dvoje potpunih stranaca koji su upleteni u saobraćajnu nezgodu i njene neočekivane posledice.

Stiven Jun je Dani Čo, propali preduzetnik, koji ulazi u sukob sa Ejmi Lau (Ali Vong), osobom koja živi potpuno drugačijim životom ispunjenim blagostanjem. Zvanični sinopsis Netfliksa kaže da "sve veći ulozi njihove svađe razotkrivaju njihove živote u ovoj mračno komičnoj i duboko dirljivoj seriji".

Zahvaljujući tome što su kritičari najuglednijih portala seriji davali najviše ocene, na agregatoru Rotten Tomatoes je u jednom trenutku imala "savršenih" sto posto pozitivnih kritika. Trenutno beleži ništa manje impresivnih 99 posto, a mnogi joj za ovu godinu predviđaju i brojne Emi nagrade.

Kritičarka magazina "Salon" Melani Mekfarland ovako opisuje novu seriju: "Jednog dana u budućnosti, naučnici će gledati 'Beef' kao uverljiv televizijski prikaz kolektivnog raspoloženja s početka 21. veka i trajnog i pogoršavajućeg stanja pandemije agresivnosti u društvu".

Iako priznaje da možda u takvom opisu malo preteruje, ona poziva ljubitelje televizijskih programa da pronađu drugu seriju koja "kanališe čitav spektar besa tako divlje, prelepo i ludo, a da uglavnom zadrži jasnost", prenosi Independent.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu