Aktuelno iz kulture

Od istorijskih drama do južnokorejskih crnih komedija: Nove serije na Netfliksu za kišne aprilske večeri

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

03/04/2023

-

19:41

Od istorijskih drama do južnokorejskih crnih komedija: Nove serije na Netfliksu za kišne aprilske večeri
Od istorijskih drama do južnokorejskih crnih komedija: Nove serije na Netfliksu za kišne aprilske večeri - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Loše vreme s početka aprila ide naruku striming servisima, jer će mnogi svoje slobodne (kišne) večeri provoditi uz male ekrane. Ovog proleća na Netfliksu dostupne su nove sezone starih, a i nekoliko novih serija - od istorijskih drama do južnokorejskih crnih komedija.

Pre svega, vraća se "Firefly Lane", koja će ući u svoju završnicu u epizodama koje će biti dostupne od 27. aprila. Od istog datuma, tu je i druga sezona serije "Sweet Tooth", šarmantne priča o različitosti iz ugla jednog neobičnog dečaka, čija je prva sezona osvojila srca mnogih pretplatnika Netfliksa.

Međutim, najpopularniji striming servis takođe je za april pripremio i nekoliko novih naslova, a mi smo za vas izdvojili nekoliko najzanimljivijih:

"Transatlantic" (7. april)

Mini serija "Transatlantic" zasnovana je na romanu "The Flight Portfolio" Džuli Oringer i to na stvarnim događajima iz Marseja četrdesetih godina. 

Priča prati američku novinarku Varijan Fraj koja odlazi u Frnacusku za vreme Drugog svetskog rata i pokušava da organizuje bezbedno bekstvo u Ameriku za nekoliko umetnika i pisaca koji su zaglavljeni u zemlji okupiranoj nacistima.

Seriju je osmislila i režirala Ana Vingler, a u njoj igraju Džilijan Džejkobs, Kori Majkl Smit, Kori Stol i drugi.

"Beef" (6. april)

Južnokorejske serije poslednjih godina važe za najpopularnije na Netfliksu, a najnovija "Beef" govori o osveti. Serija u deset epizoda prati priču o Deniju i Ejmi, potpunim strancima, koji zbog jedne neprijatnosti na parkingu ulaze u beskrajni ciklus osvete koji se izmiče kontroli.

Serija počinje kao komedija, ali ubrzo poprima i elemente drame koja se dotiče nekih važnih socioloških pitanja.

"Florida Man" (13. april)

U novoj Netfliksovoj seriji "Florida Man" Majk je diskreditovani bivši policajac koji ne može da se oslobodi svoje prošlosti, jer je dužnik lokalne bande. Međutim, primoran je da se vrati u svoj rodni grad u Floridi, kako bi našao nestalu devojku jednog gangstera. 

Nešto što je trebalo da bude jednostavan "poslić" koji je trebalo da mu donese brzu zaradu, postaje smrtonosni poduhvat u kom, pored svega, isplivavaju i davno zakopane porodične tajne.

"Obsession" (13. april)

Istog dana stiže i novi britanski erotski triler koji podseća na film "Fatalna privlačnost", ali je mnogo mračniji. Zasnovana na romanu "Damage" Džozefine Hart, serija "Obsession" prati aferu jednog londonskog hirurga sa verenicom njegovog sina, koja se pretvara u potpunu opsednutost koja preti da im uništi živote.

U filmu igraju zvezda filma "Hobit" Ričard Armitidž i Čarli Marfi koju znamo po ulozi u popularnoj seriji "Peaky Blinders".

Inače, roman Džozefine Hart ranije je adaptiran u istoimeni film u kom su glavne uloge tumačili Džeremi Ajrons i Džulijet Binoš.

"The Nurse" (27. april)

Zasnovana na istoimenom romanu danskog pisca Kristijana Korifksena, ova krimi drama predstavlja stvarnu priču o danskoj medicinskoj sestri Kristini Ajstrup Hansen, koja je osuđena za ubistva četvoro pacijenata. 

U seriji je predstavljena kao naizgled šarmantna, sposobna i posvećena mlada žena, čiju pravu, poremećenu ličnost malo po malo razotkriva njena nova koleginica.

"The Diplomat" (20. april)

Keri Rasel ("Amarikanci", "Felisiti") igra glavnu ulogu u novoj seriji "The Diplomat", gde tumači lik Kejt Vajler, diplomatkinje sa poslom u koji niti veruje niti je za njega obučena.

Baš u trenutku kada se sprema da ode u Avganistan, vlada SAD je preusmerava da bude ambasadorka u Velikoj Britaniji i to usred međunarodne krize. Ta nova uloga donos tektonske promene kako za njenu budućnost u politici, tako i u njenom braku.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu