Aktuelno iz kulture

Šon Pen: Kad je Bajden došao, kao da nas je sunce obasjalo

Komentari

Autor: Deadline

12/07/2021

-

22:08

Šon Pen: Kad je Bajden došao, kao da nas je sunce obasjalo
Šon Pen: Kad je Bajden došao, kao da nas je sunce obasjalo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šon Pen nije štedeo kritike na račun bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa na konferenciji za štampu Kanskog festivala. 

Pen, koji je bio uključen u pružanje humanitarne pomoći u vidu PCR testova i vakcina najugroženijim delovima velikih američkih gradova, kaže da je bivša administracija bila "opscena" u ljudskom i političkom smislu.

"Kada bismo moj tim i ja došli kući sa lokacija za testiranje i vakcinaciju, naročito tokom perioda testiranja u vreme Trampove administracije... imali smo osećaj kao da neko iz tornja Bele kuće iz automatske puške ubija najranjivije zajednice", rekao je Pen, prenosi Dedlajn.

Međutim, on je dodao da je Trampov naslednik Džo Bajden promenio politiku.

"Kao da nas je sunce obasjalo. Ali nije bilo truda ni integriteta u postupcima federalne vlade, sve dok Trampova administracija nije otišla", rekao je glumac i reditelj.

U ostatku konferencije, Pen je govorio o svom filmu "Flag Day", adaptaciji istoimenih memoara Dženifer Vogel, u kom igra Džona Vogela, autorkinog oca i teškog prevaranta, dok je uloga same Dženifer poverena Penovoj ćerki Dilan.

Šon, koji potpisuje i režiju u ovom filmu, u početku nije planirao da igla glavnu ulogu.

"Usvojio sam neku vrstu religiozne jasnoće da nikada ne želim da radim drugi posao, kada mi je prvi posao režija - gluma i režija u jednom me nisu privlačili. U ovom slučaju, vremenom, uz mnogo podsticaja od strane producenata, došao sam do tačke da je neophodno da uzmem tu ulogu. I sećam se da sam poslednji napor da odbijem taj posao učinio oko mesec i po dana pre početka snimanja, kada sam poslao scenario Metu Dejmonu. On je bio dovoljno velikodušan da ga brzo pročita i pozove me - ne da bi rekao da će ga raditi, nego da neće i da mi kaže da sam glupi krelac što ne iskoristim ovu priliku da glumim sa svojom ćerkom. Tako da je to bila poslednja opcija", ispričao je Pen.

Ni Dilan Pen nije "iz prve" prihvatila ulogu.

"Mislim da sam rekla 'ne' deset puta, pre nego što sam rekla 'da'. Pročitala sam knjigu kad sam imala 15 godina i onda, kada sam joj se vratila skoro u tridesetoj, bilo je to kao da čitam sopstveni dnevnik. Osećala sam da imam mnogo paralela sa pričom i da bih mogla da unesem sopstvena iskustva u ovaj lik, naročito nakon što sam upoznala Dženifer. Mislim da je najdivnija stvar to što mi je ona rekla da nije želela da je neko oponaša. Nije želela da je kopiram, samo je želela da njena priča bude ispričana. I mislim da je to scenario uradio na divan način.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura