Aktuelno iz kulture

Od serije o Hariju Poteru do novog prednastavka "Igre prestola": Veliki planovi "novog" striming servisa

Komentari

Autor: Variety / Euronews Srbija

13/04/2023

-

14:10

Od serije o Hariju Poteru do novog prednastavka "Igre prestola": Veliki planovi "novog" striming servisa
Od serije o Hariju Poteru do novog prednastavka "Igre prestola": Veliki planovi "novog" striming servisa - Copyright Printscreen YouTube/HBO Max

veličina teksta

Aa Aa

Striming servisi HBO Max i Discovery+ i zvanično će postati jedan i od 23. maja nosiće ime Max, pod kojim će uskoro gledaocima biti dostupan i niz novih sadržaja. 

Predstavljajući svoje planove za striming servis u novom ruhu, kompanija Warner Bros. Discovery takođe je najavila i nove projekte, među kojima su serija zasnovana na knjigama o Hariju Poteru i novi prednastavak iz franšize "Igra prestola".

Serija o Hariju Poteru

Nakon višemesečnih glasina, sada je potvrđeno da je Max zvanično poručio "vernu adaptaciju" originalnih romana Džoan K. Rouling, a objavljeno je i da će serija imati sasvim nove glumce, u odnosu na filmove iz popularne franšize.

Svaka sezona biće zasnovana na po jednoj knjizi, što znači da je u planu da traje godinama. 

"Oduševljeni smo što imamo priliku da publici predstavimo Hogvorts na potpuno novi način", rekla je Kejsi Blojs, izvršna direktorka sadržaja na HBO i Max. 

"Hari Poter je kulturni fenomen i jasno je da postoji ljubav i žeđ za čarobnjačkim svetom. U saradnji sa 'Warner Bros. Television' o Džoan K. Rouling, ova serija će uroniti duboko u svaku od knjiga tako da će obožavaoci moći da godinama uživaju u njima", dodala je ona.

Rouling je inače uključena kao izvršna producentkinja serije, a rekla je da nova serija daje priliku da se njenom delu pristupi detaljno.

"Posvećenost striming servisa Max očuvanju integriteta mojih knjiga mi je vrlo važna i radujem se što ću biti deo ove nove adaptacije", dodala je spisateljica.

Novi prednastavak "Igre prestola"

Kompanija je najavila i novi prednastavak "Igre prestola" zasnovan na knjizi "Tales of Dunk and Egg". 

https://youtube.com/shorts/qs2eFf6kPiA?feature=share

Serija će biti zasnovana na Martinovim pripovetkama, koje prate avanture ser Dankana Visokog i mladog Egona V Targarijena (Eg) devedeset godina pre dogđaja iz "Pesme leda i vatre".

Serija trenutno ima radni naziv "Seven Kingdoms: The Hedge Knight", a zvanični sinopsis glasi: "Jedan vek pre događaja iz 'Igre prestola', dva neobična heroja lutala su Vesterosom... mladi, naivni, ali hrabar vitez ser Dankan Visoki i njegov mali štitonoša Eg. Smeštena u vreme kada loza Targarijana još drži Gvozdeni presto, a uspomene na poslednjeg zmaja još nije nestalo iz živog sećanja, velike sudbine, moćni neprijatelji i opasne avanture čekaju ove neobične prijatelje".

Martin, koji je do sada objavio tri knjige pripovedaka "Tales of Dunk and Egg" je scenarista i izvršni producent nove serije.

Inače, nedavno je počelo i snimanje druge sezone "Kuće zmaja", popularne serije koja takođe pripada istoj franšizi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura