Aktuelno iz kulture

U pripremi novi projekat iz franšize "Igra prestola": Priča o ujedinitelju Vesterosa mogla bi postati film

Komentari

Autor: Variety

04/04/2023

-

11:54

U pripremi novi projekat iz franšize "Igra prestola": Priča o ujedinitelju Vesterosa mogla bi postati film
U pripremi novi projekat iz franšize "Igra prestola": Priča o ujedinitelju Vesterosa mogla bi postati film - Copyright Printscreen YouTube/HBO Max

veličina teksta

Aa Aa

U planu je snimanje novog prednastavka "Igre prestola" o osvajačkom poduhvatu Egona I Targarijena u Vesterosu, saznaje Variety.

Projekat je još u ranim fazama i još nije povezan ni sa jednim scenaristom, iako HBO prema pisanju tog sajta, želi što pre da krene u produkciju. Izvori kažu da je najverovatnije reč o filmu, koji bi možda mogao da preraste u seriju, ali zvaničnih potvrda još nema.

Ukoliko se glasine pokažu kao istinite, imaćemo priliku da vidimo kako su Egon i njegove sestre i žene Visenije i Renis uz veliku vojsku i tri zmaja osvojili šest od sedam kraljevstava Vesterosa, sve osim Dorne. Na taj način Egon I je postao prvi kralj Vesterosa i prvi koji je seo na Gvozdeni presto, kao osnivač dinastije Targarijen. Ovi događaji odigrali su se oko 300 godina pre dešavanja u "Igri prestola".

HBO je očigledno ohrabren uspehom "Kuće zmaja", nove serije iznikle iz knjiga Džordža R. R. Martina, koja bi uskoro trebalo da dobije i drugu sezonu. Ipak, oni su odbili da komentarišu saznanja sajta Variety.

HBO odustao od serije nakon što je u nju uložio 30 miliona dolara

Ipak, prerano je da se ljubitelji "Igre prestola" raduju novoj priči, budući da je HBO do sada odustao od niza projekata, iako su praktično bili gotovi. Najdalje su otišli sa serijom "Long Night" u kojoj je glavnu ulogu trebalo da igra Naomi Vots i koja je čak dobila i pilot epizodu. Iako su u njeno snimanje uložili impresivnih 30 miliona dolara, ali su od nje ipak odustali, jer se nije svidela predsedniku odbora WarnerMedia Bobu Grinblatu.

"Kad sam video isečak toga nekoliko meseci kasnije, rekao sam direktoru sadržaja HBO Kejsiju Blojsu: 'Ovo ne funkcioniše i mislim da ne odgovara premisi originalne serije'. On se složio, što je bilo pravo olakšanje. Tako da smo, nažalost, odlučili da odustanemo od toga. Postojao je ogroman pritisak da se to uradi kako treba, a mislim da to ne bi funkcionisalo", ispričao je Grinblat jednom prilikom.

Kuća je, međutim, nastavila sa traženjem idealne formule na osnovu romana "Pesma leda i vatre" i snimila drugačiji prednastavak o dinastiji Targarijen koji sada znamo kao "Kuću zmaja".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura