Aktuelno iz kulture

Džordž R. R. Martin objavio radni naziv spinofa o Džonu Snežnom: "Sve je ideja Kita Haringtona"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

26/06/2022

-

23:37

Džordž R. R. Martin objavio radni naziv spinofa o Džonu Snežnom: "Sve je ideja Kita Haringtona"
Džordž R. R. Martin objavio radni naziv spinofa o Džonu Snežnom: "Sve je ideja Kita Haringtona" - Copyright AP/Danny Molosho, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pisac Džordž R. R. Martin, autor "Pesme leda i vatre" prema kojoj je snimljena planetarno popularna serije "Igra prestola", potvrdio je vest o tome da se snima spinof posvećen Džonu Snežnom.

"Radni naziv je 'Snow'", napisao je Martin u blogu na svojoj zvaničnoj internet strani, dodavši da ne može reći "ništa više dok HBO ne da zeleno svetlo".

Pisac je rekao i da je Emilija Klark, koja je u "Igri prestola" glumila Deneris Targarijen, prva javila dobre vesti, kao i da je novi projekat zapravo ideja Kita Haringtona, glumca koji je igrao Džona Snežnog u originalnoj seriji.

"Ne mogu vam reći imena scenarista i autora, jer to još nije odobreno za objavljivanje, ali Kit je i njih doveo. To je njegov tim i sjajni su. Posetili su me u mojoj kući u Santa Feu i uradili smo odličan posao", napisao je Martin.

Pisac je uključen u pripremu spinofa, ali i druge planirane serije zasnovane na njegovim hit knjigama. 

"Znam da kruže razne priče o mojoj ulozi u ovim projektima i mogu reći da učestvujem u radu na svim, baš kao i na svim animiranim programima", rekao je pisac.

Ipak, Martin je istakao da, iako za sve projekte iznikle iz "Igre prestola" postoje scenariji i planovi, nijedan još nije dobio zeleno svetlo.

"Sve je to još u fazi scenarija. Doduše, ne u fazi grubog scenarija, nego druge i treće dorađene verzije. Ipak, zasad je to sve. To je način na koji televizija funkcioniše. I nema garancija kada će i hoće li biti odobren "Snow" ili bilo koji drugi projekat", napisao je je autor.

Ono što je sigurno jeste da ćemo od avgusta moći da gledamo prednastavak "Igre prestola" - "Kuću zmaja" - zasnovanu na knjizi "Vatra i krv" koja prati uspon i pad dinastije Targarijen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura