Aktuelno iz kulture

I zvanično - poznat datum premijere prve epizode "Kuće zmaja", prednastavka "Igre prestola"

Komentari

Autor: Variety

01/04/2022

-

22:50

I zvanično - poznat datum premijere prve epizode "Kuće zmaja", prednastavka "Igre prestola"
I zvanično - poznat datum premijere prve epizode "Kuće zmaja", prednastavka "Igre prestola" - Copyright Printscreen YouTube/ Darkeater Vicar

veličina teksta

Aa Aa

"Kuća zmaja", spinof legendarne serije "Igra prestola" biće emitovana od 21. avgusta na HBO, saopštila je ta mreža.

Smeštena u periodu dva veka pre događaja u "Igri prestola", ova serija od deset epizoda opisaće kako je Kuća Targarijena upala u brutalan građanski rat poznat kao Ples zmajeva, koji će biti početak kraja ove vladajuće porodice u Vesterosu.

Serija je delo Džordža R. R. Martina i Rajana Dž. Kondala, a zasnovana je na Martinovom romanu "Vatra i krv", piše Variety.

Kondal i reditelj Migel Sapočnik su izvršni producenti serije, dok su Martin i Vins Džerardis izvršni producenti uz saru Hes, Džozlin Dijaz, Rona Šmita, Kler Kilner, Gitu V. Patel i Grega Jajtanesa.

Kralja Viserisa I igra Pedi Konsidin, princezu Renriju, Viserisovo prvo dete, Emi Darsi, ser Otoa Hajtauera, kraljevu Ruku, tumači Ris Ivans, a ser Kristona Kola, Fabijen Frenkl.

Serija će biti prikazivana pre "Prstenova moći", dugonajavljivane serije Amazon Prime, budući da je njena premijera zakazana za 2. septembar.

Martin je u svom blogu još u februaru najavio da je snimanjeprve sezone "Kuće zmaja" završeno i da mu se sirovi materijali dopadaju.

"Naravno, potrebno je još mnogo rada, ali scenario, režija i gluma izgledaju izuzetno. Nadam se da će se i vama svideti kao meni", napisao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura