Aktuelno iz kulture

Faberžeovo jaje inspirisano "Igrom prestola" prodato za 2,2 miliona dolara

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Hollywood reporter

12/02/2022

-

18:21

Faberžeovo jaje inspirisano "Igrom prestola" prodato za 2,2 miliona dolara
Faberžeovo jaje inspirisano "Igrom prestola" prodato za 2,2 miliona dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Faberžeovo jaje sa motivima iz serije "Igra prestola" prodato je za 2.2 miliona dolara. U pitanju je sasvim poseban predmet, pravljen po uzoru na jaje zmaja Deneris Targarjen, a vrtoglavoj ceni doprinelo je to što se sastoji od hiljade dijamanata, ružičastih safira, mesečevih kamenčića i rubina, ali i listića osamnaestokaratnog belog zlata, objavio je Hollywood reporter.

Ovo kolekcionarsko jaje se otvara, a u njemu se nalazi drugo, manje jaje od tri zlatna kraka koji predstavljaju zmajeve Drogona, Regala i Viseriona. Unutrašnje ljuske su ukrašene sa više od 20 rubina, oivičenih stotinama ružičastih safira i dijamanata. Rubin na prenosivoj belo-zlatnoj kruni može da se skine i nosi kao privezak.

profimedia

 

Anonimni kupac je bio spreman da izdvoji 2,2 miliona dolara odmah pošto je aprila prošle godine objavljena vest da će čitav kreativni tim krenuti u izradu sasvim posebnog Faberžeovog jaja.

"Sjajno je videti pojedine teksture, ukrase i vezove sa Denerisinih haljina. Bilo je vrlo uzbudljivo otkriti pomoću kog procesa to zapravo možemo da prenesemo na jaje, a boje su predivne i nežne", kazala je za pomenuti američki časopis Mišel Klepton, kostimografkinja popularne i nagrađivane serije "Igra prestola", a koja je sarađivala sa umetničkim timom majstora za Faberžeova jaja Polom Džonsom.

profimedia

 

Podsetimo, u oktobru 2021. je objavljen tizer za novu seriju "Kuća zmaja", koja je planirana da bude prikazana tokom ove godine na HBO Maks striming servisu.

Serija je najavljena još pre skoro tri godine, a zasnovana je na knjizi "Vatra i krv" Džordža R. R. Martina, koja se bavi istorijom porodice Targerijen, dva veka pre događaja iz romana "Pesma leda i vatre" na kojem je zasnovana "Igra prestola".

Trejler "Kuće zmajeva" nije otkrio mnogo detalja o zapletu, ali jeste pokazao impresivnu glumačku ekipu, uključujući Pedija Konsidajna, Meta Smita, Sonoju Mizuno, Stiva Tusena, Risa Ivansa i Oliviju Kuk. Kao što se moglo očekivati, čini se da ima mnogo mačevanja i zmajeva.

Džordž R. R. Martin imao je ekskluzivnu priliku da vidi još nezavršenu pilot epizodu nove serije "Kuća zmaja" i, ako je verovati piščevom doživljaju, prva epizoda obećava.

"Mračna je, moćna, pametna... baš kao što volim u epskoj fantastici", napisao je pisac na svom blogu.

On je čestitao izvršnim preducentima Rajanu Dž. Kondalu i Migelu Sapočniku na "izuzetnom poslu" i prokomentarisao novu glumačku podelu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura